Felmentették a vécében szülő cséri nőt

Vágólapra másolva!
Megismételt eljárásban felmentette a Győri Törvényszék pénteken azt a nőt, aki 2011-ben Cséren a vécében megszülte, majd magára hagyta gyermekét, aki megfulladt. A nő férje és anyósa felfüggesztett börtönt kapott. 
Vágólapra másolva!

Az asszony 2011. július 26-án vette észre, hogy elfolyt a magzatvize. Ekkor kiment a vécébe, a férje pedig értesítette a mentőket. A nő a vécén ülve szülte meg a gyereket, aki beleesett a kagylóba. Szólt a férjének és az anyósának, de ők nem hittek neki.

Pár percig élt a baba

Közben a férj többször hívta a mentőket, az anyósa pedig igyekezett megnyugtatni az asszonyt. A boncolás szerint a kislány 2-3 percig élt, majd megfulladt. A babát a mentősök vették ki a vécéből.

A bíró szerint az asszony nem tudta, mit csinál, a férje és az anyósa pedig azért nem segítettek neki, mert nem hitték el, hogy megszülte a babát.

Meg kellett ismételni az eljárást

Az eljárást azért kellett megismételni, mert először a másodikként kiérkező mentősök vallomását vették figyelembe, a gyanúsítottakakét pedig a bíróság szerint alaposabban kellett volna vizsgálni.

A bíróság a nőt felmentette, a férjét és az anyósát egy év hat hónap fogházra ítélte gondatlanságból elkövetett emberölés miatt; az ítélet végrehajtását három-három év próbaidőre felfüggesztették.

Az ítélet nem jogerős, az ügyész súlyosbításért fellebbezett.