Értelmetlen közmunka miatt mondott le a polgármester

Közmunkások
Szakoly, 2013. március 8. A mezőgazdasági földutak karbantartására felvett közmunkások szikkasztó árkot ásnak Szakoly határában 2013. március 7-én. A háromezer lakosú nyírségi település különböző pályázatokon 300 millió forintot nyert közmunkaprogramra, amelyből 8-12 hónapig tudnak foglalkoztatni háromszázhuszonöt embert az ötszáz foglalkoztatást helyettesítő támogatásra jogosult munkanélküli közül. MTI Fotó: Balázs Attila
Vágólapra másolva!
Lemondott a baranyai Gyöngyfa polgármestere, mert szerinte hivatali visszaélést követ el azzal, ha igazolja, dolgoznak a falu közmunkásai. 
Vágólapra másolva!

Németh István szerint a kormány óriási összegeket költ a közmunkaprogramra, pedig semmi értelme. A 148 fős falu első embere január 2-án lemondott, mert úgy érzi, csak herdálják az ország pénzét. A Népszabadságnak azt mondta: Úgy éreztem, csalok, sikkasztok, okiratot hamisítok, és elkövetem a hivatali visszaélés bűntettét. Azzal követem el mindezt, hogy igazolom, a falu közmunkásai dolgoznak, holott ez nem igaz, csak herdáljuk az ország pénzét.

Árkot ásó közmunkások. A polgármester szerint ennek nincs értelme. Forrás: MTI/Balázs Attila

A polgármester szerint a falu közmunkásai rendszeresen nem mennek dolgozni, elhagyják a munkahelyüket, s ha jelen vannak, akkor sincs haszna a tevékenységüknek. Úgy fogalmazott: Van itt egy 300 méter hosszú árok, azt pucolják harminchatan fél éve.