Felbolydult Budapestre érkezik Angela Merkel

Nincs hová hátrálnunk Tüntetés Kossuth tér Kiszorótás Rendőrök Kormány ellenes Nincs hová hátrálnunk Tüntetés Kossuth tér nem hátrálunk
A "Nincs hova hátrálnunk" elnevezésű kormány ellenes tüntetés egyes résztvevői "ostrom" alá vették a parlament lépcsőjéj
Vágólapra másolva!
Tiltakozást szervez két Facebook-csoport, tiltakozva a kormány új adótervei és tüntetési jog korlátozása ellen. A megmozdulást egy nappal Angela Merkel német kancellár budapesti látogatása előtt tartják meg.
Vágólapra másolva!

Két, Facebook-ról ismert szerveződés tartana közös demonstrációt február elsején délután: a "Százezren az internetadó" ellen valamint a "60 ezren a Magánnyugdíjukért" csoport egy nappal a német kancellár fővárosi látogatása előtt tartana demonstrációt. Így szeretnék felhívni a figyelmet Orbán Viktor szerintük elnyomó politikájára.

Tüntetők demonstráltak a december 16-án, tiltakozva a kormány politikája ellen. Február elsején újabb megmozdulás várható Fotó: Polyak Attila - Origo

"Megvédjük hazánk hírnevét" - üzennek a szervezők,akik a demokrácia lebontása, az embereket elszegényítő politika és a gyülekezési jog korlátozása ellen tiltakoznak akciójukkal.

Utóbbival arra célozhatnak, hogy Gulyás Gergely, az Országgyűlés alelnöke a Népszabadságnak adott interjúban úgy fogalmazott: sok rendezetlen kérdést kellene még tisztázni a gyülekezési jog kapcsán, például az azonos időben és helyen tartott demonstrációk bejelentését és tüntetések időtartamát.

Gulyás Gergely a gyülekezési jog visszaélés-szerű gyakorlásának tartja, ha valaki hónapokon keresztül, sátortábort felállítva tüntet a Parlament előtt.