Fagyhaláltól mentenének az evangélikusok

Fabiny Tamás evangélikus lelkész, püspök
Fabiny Tamás evangélikus lelkész, teológus, püspök.
Vágólapra másolva!
Kirekesztésről, szegényekről ír levelében Fabinyi Tamás evangélikus püspök, aki minden jóakaratú embert arra kér, segítsenek fagyoskodó, nélkülöző társaikon. A gyülekezeteket arra biztatja, nyissák meg fűtött termeiket.
Vágólapra másolva!

Segítsünk a hajléktalanoknak és az otthonukban nélkülözőknek - erre kér mindenkit Fabinyi Tamás. A a Magyar Evangélikus Egyház püspöke arról levelében arról ír, hogy Magyarországon még mindig gyakori a kirekesztés, jelen van a szegénység és az esélyegyenlőség hiánya, az evangélikusok pedig hitelesen szeretnének jelen lenni a rászorulók között.

A nélkülözők, fagyoskodók megsegítését kéri Fabiny Tamás evangélikus püspök Fotó: Polyák Attila - Origo

Fabinyi Tamás nem csak az egyház tagjait, de minden jóakaratú embert arra biztat, hogy támogassák a rászorulókat, akik a nagy hidegben az utcán vagy saját fűtetlen otthonaikban halhatnak meg, ha nem érkezik segítség.

Krízisközpont is kell

Az evangélikus lelki vezetőket arra kéri a püspök, nyissák meg fagyoskodók előtt a fűtött helyiségeket, és ha szükséges, nyissanak krízisközpontokat, együttműködve a helyi szociális intézményekkel

Fogadjátok be egymást

Fabinyi Tamás arra is emlékeztet, világ közel 80 millió evangélikusának 2015-ös bibliai jelmondata így hangzik: "Fogadjátok be egymást, ahogyan Krisztus is befogadott titeket Isten dicsőségére". Ezt a jeligét kell átültetni a gyakorlatba is - hangsúlyozza a püspök.