A BVSC alelnöke és fia volt Bástya elvtárs az uszodában

Tanú
Vágólapra másolva!
Nem Szatmáry Kristóf BVSC-elnök, hanem Tóth Sándor alelnök és fia használta vasárnap reggel a zuglói sportuszoda még át nem adott, a látogatók elől elzárt új medencéjét - közölte az Origo kérdésére az alelnök. Szerinte ez nem Bástya elvtárs-effektus, csak próbaüzemet tartottak. Szatmáry közölte: ő soha nem járt az uszodában.
Vágólapra másolva!

A Fidesz Bástya elvtársaként terjedt több helyen is az interneten a Szatmáry Kristóf – amúgy fideszes képviselő és miniszteri biztos – BVSC-elnökhöz kötött történet. Az Együtt már újabb fideszes urizálást gyanítva azonnali vizsgálatot követelt Karácsony Gergely zuglói polgármestertől.

Bástya elvtárs az uszodában Forrás: A tanú című film

Csakhogy a történet egy fontos ponton nem stimmel – derítette ki az Origo. A BVSC titkárságán érdeklődtünk, hogyan használhatta egy fürdőző beszámolója szerint privát úszásra a klubelnök és fia a még át sem adott, tehát még a fizető vendégek elől is elzárt új szárnyat és medencét.

Összekeverték őket

Tóth Sándor alelnök válaszolt, és töredelmes vallomással kezdte: ő Bástya elvtárs, nem pedig Szatmáry Kristóf elnök. Tóth elmondta, hogy vasárnap reggel valóban használta a fiával az új medencét, amelynek az építéshatóság még nem adta ki a használatbavételi engedélyét.

„Teljesen készen van, a szakhatósági engedélyek is megvannak, de a használatbavételi még nincs. Addig nem is engedhetünk be vendéget, viszont a dolgozók és a sportolóink próbaüzemet tartanak a medencében” – mondta. Szerinte ez olyan, mint amikor az orvos magán próbálja ki az új vakcinát.

Szerinte az ügyet kirobbantó blogger, aki kipróbálta volna a medencét, amúgy pontosan írta le a történteket, csak éppen a pénztáros tájékoztatta őt rosszul, mert nem az elnök, hanem ő, az alelnök úszott a fiával az új medencében, amelyet reményei szerint a hónap közepén-végén átadhatnak.

Szatmáry ott sem volt

Később a hírbe hozott Szatmáry Kristóf is cáfolta, hogy ő úszott volna a kérdéses reggelen a BVSC-uszodában. Közleménye megsimételte Tóth Sándor nyilatkozatát, miszerint egyelőre tesztüzem van, a tesztelést pedig az egyesület sportolói végzik, nem a klub elnöke.

Szatmáry Kristóf is cáfolta, hogy ő lett volna "Bástya elvtárs" Forrás: MTI/Kovács Tamás

Az új épület hivatalos megnyitójára leghamarabb a február 13-14. közötti Volvo-kupa után kerülhet sor - tette hozzá a fideszes politikus, a klub elnöke, aki bírálta a hír miatt a sajtót és "az egymással is hadakozó baloldali törpepártokat", akik szerinte besározzák egy milliárdos beruházás sikerét.