Feljelenti Juhász Péter az ingatlancsalókat

Juhász Péter V. kerületi polgármester-jelölt ad interjút
Juhász Péter V. kerületi polgármester-jelölt ad interjút 2014. szeptember 23-án
Vágólapra másolva!
Bűnszervezetben elkövetett, nagy vagyoni hátrányt okozó csalás miatt tett feljelentést Juhász Péter. Az V. kerületi képviselő panamát sejt Belváros-Lipótváros ingatlaneladásai mögött, az ügyészség viszont ellene indított eljárást rágalmazás miatt.
Vágólapra másolva!

Lemondásra szólította fel Szentgyörgyvölgyi Péter polgármestert és Dr. Sélley Zoltán jegyzőt Juhász Péter. Az Együtt politikusa az V. kerületi képviselő-testület azon tagjait is lemondatná, akik szerepet játszottak a belvárosi-lipótvárosi ingatlanok eladásában, most, vagy az előző ciklusban.

Bűnszervezet a háttérben?

Juhász Péter egyúttal feljelentést tett bűnszervezetben elkövetett különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó csalás miatt, mivel törvénytelen gyakorlatot sejt az VI. kerületi önkormányzati tulajdonú lakások értékesítésében.

Csalási szisztéma

"Több tucat eset elemzése után kijelenthető, hogy akárhány ingatlaneladást vizsgáltunk meg, minden esetben találtunk jogtalanságot vagy törvényszegést az eladás folyamatában, és minden esetben a piaci érték alatt értékesítették az ingatlanokat" - állította sajtótájékoztatóján az ellenzéki képviselő.

Kiterjedt ingatlanpanamát sejt az V. kerületi lakáseladások hátterében Juhász Péter Fotó: Szabó Gábor - Origo

Juhász Péter szerint az eseteket együtt vizsgálva több milliárdos ingatlanpanama és csalási szisztéma rajzolódik ki a kerületben, a rendszert pedig okirat-hamisítással, hűtlen kezeléssel, hivatalos visszaélések sorával működtették az elkövetők.

Juhász ellen is eljárás indult

Az Együtt politikusa ellen viszont ügyészségi eljárás indult rágalmazás miatt, Rogán Antal korábbi belvárosi polgármester feljelentése alapján.

Rogán Antal korábbi polgármester feljelentése alapján, rágalmazás miatt indult eljárás az Együtt politikusa ellen. Forrás: TV2

A Fővárosi Törvényszék szerint az eljárást azért kell lefolytatni, mert az Együtt politikusa Belváros-Lipótváros Önkormányzat és Rogán Antal hivatali működésével kapcsolatban tette a sérelmezett kijelentéseket, a polgármester pedig hivatalos személynek minősül.

Ez már a harmadik eljárás

Közlerményben válaszolt Juhász Péter szavaira Belváros-Lipótváros Önkormányzata: emlékeztetnek, hogy már az nyáron feljelentést tettek Juhász Péter ellen rágalmazás miatt. Azóta az önkormányzat két újabb keresetet indított az Együtt társelnökével szemben . "Juhász Péter nagy eséllyel indul, hogy 2015-ben ő legyen a rágalmazás miatt legtöbbször elítélt politikus" - áll a levélben.