A miskolci romák a diósgyőri ultráktól rettegnek

Vágólapra másolva!
Fekete ruhás emberek vonultak végig a napokban Miskolcon, a számozott utcákban. A helyi romák szerint ellenük irányuló provokáció volt a masírozás. Mint mondták megkergették őket, és a nemi szervüket mutogatták az asszonyoknak. Mint kiderült, a DVTK szurkolói jártak a környéken. Az ultrák cáfolják az ott élők állításait, mint mondták csak videót forgattak.
Vágólapra másolva!

A helyi romák szerint jobbikosok masíroztak végig Miskolcon, a számozott utcákban. Azt mondták, a felvonulók trágárságokat kiabáltak nekik, megkergettek három asszonyt, akiknek a nemi szervüket mutogatták - értesült a boon.hu. A Jobbiknak azonban nincs köze a megmozduláshoz. A romák lakta környéken ugyanis a DVTK futball csapat szurkolói forgattak klipet. Előbb a stadionban és mellette a parkolóban, később a számozott utcákban. A fekete ruha pedig a szurkolói klub uniformisa volt (Magyarországon több klubcsapat, illetve a válogatott kiemelt mérkőzésein is fekete az egyenviselet – a szerk.).

A szurkolók képviselője cáfolta a hírportálnak a helyiek állításait. Azt mondta csendben, fegyelmezetten sétáltak végig a számozott utcákon, és azt előre meg is beszélték, hogy nem ülnek fel semmilyen provokációnak. A Miskolci Roma Nemzetiségi Önkormányzat közösség elleni izgatás miatt feljelentést tett a rendőrségen. A megyei rendőrség vizsgálja a körülményeket.

A teljes cikket itt olvashatja.