Harminc centis hó esett Komlón

Komló hó helyzet
Vágólapra másolva!
Lezárja a rendőrség a Baranya megyei Kozármislenyt elkerülő utat két kamion elakadása miatt. Komlón 30 centis hóréteg hullt, a Dunántúl nagy részén pedig folyamatosan esik a hó, az utak járhatóak, de néhol latyakosak.
Vágólapra másolva!

Vastagodik a hótakaró a Baranya megyei településeken. Komlón már 30 centis hó hullt. Az utak egyelőre járhatóak, de a közlekedést a hódarát terítő erős szél is nehezíti - írta az Origo egyik olvasója.

30 centis hó esett Komlón, az utak járhatóak, köszönhetően a folyamatos takarításnak Forrás: Kuczi Zoltán

Sárkány Sándortól, a megyei katasztrófavédelem szóvivőjétől megtudtuk, az Ormánságban 25 centis, Pécs mellett 15 centiméteres hóréteget mértek. A latyak és a hóátfúvások itt is nehezítik a forgalmat, Kazármislenynél - a Pécs melletti emelkedőn - két kamion csúszott meg és fordult keresztbe az 578-as úton. A műszaki mentés elhúzódhat, ezért a közlekedőknek érdemes más útvonalat választaniuk.

Turistákat is mentettek

A járművek mellett turistákat is kellett menteni a megyében, Mecsekben két kiránduló tévedt el az erdőben, egyikük ráadásul rossz egészségi állapotban is volt. A turisták a rendőrség segítségét kérték, és GPS segítségével találtak rájuk.

Behavazott Dunántúl

Az Útinform késő délutáni összesítése szerint folyamatosan esik a hó a Dunántúl nagy részén, Vas, Zala, Somogy és Baranya megyében, továbbá Bács-Kiskun megye déli területein és Csongrádban.

A Magyar Közút folyamatosan takarítja az utakat, az Az M1-es és az M5-ös autópálya jelenleg sónedves, ahogyan az M7-es is, de ott Fonyód térségében szakaszok is lehetnek a hóátfúvások miatt. Az M43-ason szintén latyakra kell számítania az arra haladóknak.