Elutasítják a leendő tagok Árok Kornél politikus-szakszervezetét

Árok Kornél, az általa szervezett „Mutyifát a mutyi kormánynak!” villámcsődület keretében sajtótájékoztatót tart. 
Közösen díszítsük fel azt a fát, amelyet a kormány megérdemel.
Vágólapra másolva!
Fél órával a bejelentése után máris jelentős az elutasítottsága az egykori szakszervezeti vezető Árok Kornél által a politikusok védelmében létrehozandó új érdekképviseletnek. Az Origo által megkérdezettek nem értik, mi szükség erre. A KDNP-s Rubovszky György és az MSZP-s Tóbiás József sem lépne be.
Vágólapra másolva!

Egyelőre nem sok belépő taggal számolhat Árok Kornél, aki kedden délben a Parlament előtt jelentette be a Magyar Politikusok Szabad Szakszervezetének megalapításának szándékát. A volt érdekképviseleti vezető az új szervezet létrehozását azzal indokolta, hogy ilyen még nincs.

Árok Kornél a Kósa Lajos vitatott új-zélandi útjára utaló pólóban Forrás: Istvan Bielik

Úgy tűnik azonban, hogy ha a képviselni kívánt politikusokon múlik, nem is lesz. Az Origo által megkérdezett politikusok nem lépnének be, sőt azt sem értik, mi szükség van erre az egészre. A KDNP-s Rubovszky György azért sem érti, mert "nincs olyan közös ügyünk, amiért érdemes lenne egy érdekképviseletbe tömörülni." Ő maga nem is lépne be, de ettől még felőle működhet ilyen szervezet.

Ezúttal egyetértett a kormánypárti politikussal az MSZP-s Tóbiás József is. A pártelnök-frakcióvezető az Origónak azt mondta, a politikusnak a választói érdekeit kell képviselni, nem a saját érdekeit. "Nekünk kell képviseletet adnunk, nem mi szorulunk rá" - magyarázta.

Tóbiás József MSZP-elnök nem látja sok értelmét egy ilyen szakszervezetnek Fotó: Bielik István - Origo

Aligha lép be a szakszervezetbe Gyurcsány Ferenc vagy DK-s politikusokok tömegei. Gréczy Zsolt, a párt szóvivője kérdésünkre azt mondta, "a pártok és a politikusok megbízói, munkáltatói a választók, olyan szervezetre pedig nincs szükség, amely nem a választók felé tartozik elszámolással, és amelyik politikusok érdekeit védi." Hozzátette: ennél most talán fontosabb kérdés a Fidesz leváltása.

Árok ugyanakkor úgy látja, ebben a szférában is szükség van egyéni érdekképviseletre, mivel semmilyen munkaviszonyban sem engedhető meg, hogy a hatalom kénye-kedve szerint alakítsa emberek bér-, szociális, és munkakörülményeit mindennemű egyeztetés nélkül. Jelezte, érdekvédő múltjából fakadóan egy politikusi életpályamodell kidolgozásában is aktív szerepet vállalna.

Árok Kornél, a „Mutyifát a mutyi kormánynak!” villámcsődületen a Kossuth téren Forrás: Bielik István

Árok Kornél a bejelentéssel együtt egy "mutyifát" is felállított a Kossuth téren, hogy így hívja fel a figyelmet a kormány visszás ügyeirte. A mutyik, illetve ügyek díszekként kaptak helyet a fán.