Feleségét gyászolja Charlie

Cocker, Joe Cocker
British blues and rock singer Joe Cocker performs on stage during a concert of his "Hard Knocks World Tour" in Mannheim, southwestern Germany, on December 3, 2010. AFP PHOTO / DANIEL ROLAND
Vágólapra másolva!
Az énekesnek 36 évig volt a társa Széles Katalin.
Vágólapra másolva!

Harminchat évig éltek együtt: vasárnap délután elhunyt Horváth Charlie felesége. Az énekes aznap este a Cserháti Zsuzsa- és Máté Péter-emlékesten gyászolva állt a színpadon, és a Különös szilveszterből énekelte, hogy „Szilveszteréjjel, ülünk egy széken, kettesben, úgy, mint rég".

Feleségét, Széles Katalin képzőművészt súlyos betegség vitte el. Horváth Charlie a Blikknek azt mondta: „Gondolkodni sem tudok. Csak ülök itt, és bámulok magam elé." Az énekes azt mondta, a szülei halálakor is a munkával, koncertezéssel foglalta el magát, a közönség szeretete adott neki erőt a gyász elviseléséhez.

Joe Cocker 40 éves zenei pályával a háta mögött, hétfőn hunyt el Forrás: AFP/Daniel Roland

Nem csak Charlie felesége, más hírességek is elmentek karácsony előtt az elmúlt néhány napban. Hétfőn a Fritz Sdunek bokszedzővel – aki néhány éve gyógyult ki a rákból – végzett szívroham, aki profi világbajnokot nevelt Kovács "Koko" Istvánból, Erdei Zsoltból és Balzsay Károlyból is.

Szintén hétfőn hunyt el Joe Cocker. A 70 éves brit zenész, 40 éves zenei pályával a háta mögött, tüdőrákban halt meg. Egy nappal korábban, vasárnap pedig Udo Jürgens halálhíre miatt gyászoltak sokan, az osztrák slágergyáros 80 éves volt. Ő írta például 1978-ban a futball-vb német himnuszát.