Jogi lépéseket tesz Orbán Ráhel férjének a cége

Vágólapra másolva!
Az Elios Innovatív Energetikai Zrt. mind a piaci, mind a közbeszerzési törvény hatálya alá tartozó tevékenységét a vonatkozó jogszabályok maradéktalan megtartása mellett végzi, ideértve a különböző sajtócikkekben megjelölt eljárásokat – közölte a cég vezérigazgatója. Schiffer András korábban arról beszélt, hogy feljelentést tesznek a cég ellen.
Vágólapra másolva!

Sájer Gábor azt követően adott ki közleményt, hogy az elmúlt napokban a sajtóban azzal vádolták meg a céget, hogy „kétségbe vonják munkájának tisztaságát, becsületességét és szakmaiságát”. Közölte, az egyes írásokban a valóságnak nem megfelelő állítások, továbbá a személyekről közölt „valósággal nem egyező tények tekintetében a szükséges jogi eljárásokat megindítják”.

Schiffer feljelent

Vasárnap Schiffer András, az LMP társelnöke egy sajtótájékoztatón azt közölte, feljelentést tesznek ismeretlen tettes ellen négy közbeszerzési pályázat ügyében, amelyeken a Tiborcz István, Orbán Viktor miniszterelnök veje tulajdonában álló cég nyert.

Az ellenzéki politikus elmondta: az Elios Innovatív Zrt., illetve annak jogelődje, amelynek jelenleg Tiborcz István a tulajdonosa, összesen 1,2 milliárd forint értékben nyert közbeszerzési pályázatokon úgy, hogy a pályázati dokumentáció elkészítésében részt vett a Sistrade Kft. Ez az a cég, amelynek Hamar Endre a tulajdonosa, akitől Tiborcz István az idén vásárolta vissza az Eliosban meglévő részesedését – mondta.

Betartják a jogszabályokat

Sájer Gábor erre utalva emlékeztetett arra, hogy a cég 2010 óta energetikai tárgyú projekteket valósít meg, és a nevezett közvilágítási ágazatban a közép-európai régió egyik meghatározó társasága szakmai munkája alapján.

Közölte, a cég tevékenységét a vonatkozó jogszabályok maradéktalan megtartása mellett végzi, ezért szerinte „érthetetlen és rosszindulatú az a megközelítés, hogy amennyiben egy cégnek bármiféle köze van a miniszterelnök bármely rokonához, kétségbe vonják munkájának tisztaságát, becsületességét és szakmaiságát”.