Így változik a tömegközlekedés az ünnepek alatt

Vágólapra másolva!
Változik a közösségi közlekedés menetrendje karácsonykor és szilveszterkor, a MÁV, a Volán-társaságok és a Budapesti Közlekedési Központ járatai is ünnepi menetrend szerint szállítják az utasokat.
Vágólapra másolva!

A MÁV-Start azt közölte, hogy kedden a pénteki, szerdán a szombati, 25-étől 27-éig az ünnepnapi menetrend lesz érvényben. December 31-én szintén a pénteki, január elsején pedig a szombati menetrend szerint közlekednek a vonatok.

A Volánbusz járatai 23-án a hét utolsó tanítási szünetes munkanapja szerint, 24-én a szabadnapi, 25-26-27-én pedig a munkaszüneti napi menetrendben meghirdetettek szerint közlekednek. December 31-én a Volánbusz járatai a hét utolsó tanítási szünetes munkanapja szerint járnak, január 1-2-3-án pedig a munkaszüneti napi menetrend lesz érvényben.

A Budapesti Közlekedési Központ járatai 23-án az iskolaszünet idején érvényes pénteki rend szerint közlekednek, 24-én délután négy óráig pedig a szombati ütemben indulnak. December 24-én délután 4 óra után az éjszakai járatok viszik az utasokat. Csütörtökön a munkaszüneti napi, pénteken az ünnepnapi közlekedési rendben közlekednek a járatok, egyes, bevásárlóközpontokat is kiszolgáló buszok viszont nem indulnak el, helyettük pótlójárat közlekedik.

December 31-én nap közben az év végi menetrend lép életbe, Szilveszter éjjel számos éjszakai busz két-háromszor sűrűbben jár, és egész éjjel közlekedik a 4-es villamos is a Nagykörúton. Január elsején a vasárnapi menetrend szerint járnak majd a BKK járatai.