Pintér nemzetbiztonsági kockázatot jelent?

Vágólapra másolva!
A nem hivatalos tanácsadók helyzete is kérdéses.
Vágólapra másolva!

Molnár Zsolt, az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának szocialista elnöke levélben sürgős tájékoztatást kér Pintér Sándor belügyminisztertől a rá vonatkozó, külföldi szervezetek által történt lejáratási kísérletek nemzetbiztonsági vonatkozásairól. Az elmúlt napokban több ügy is napvilágot látott a sajtóban, amelyeknek lehetnek nemzetbiztonsági összefüggései, ezért a tisztánlátás, a nyilvánosság tájékoztatása érdekében Molnár Zsolt levélben fordul Pintér Sándor belügyminiszterhez. A Demokratikus Koalíció az ügyben kezdeményezi az Országgyűlés nemzetbiztonsági, valamint a honvédelmi és rendészeti bizottságának együttes összehívását, és Pintér Sándor belügyminiszter meghallgatását.

Mi a helyzet a tanácsadókkal?

A szocialista képviselő továbbá haladéktalanul választ vár arra is, hogy a kormány, a miniszterelnök, illetve a miniszterek környezetében tevékenykedő tanácsadók, ügyvédek milyen nemzetbiztonsági vizsgálaton eshetnek át abban az esetben, ha hivatalos jogviszonyuk nincs az általuk segített emberrel, ugyanakkor tanácsadói tevékenységük során megismerhetnek nemzetbiztonsági szempontból releváns információkat.

Külföldi szervezetek

Pintér Sándor belügyminiszter szerint egy külföldi szervezet a közelmúltban karaktergyilkossággal próbálta meg lejáratni. "Külföldi szervezetek már többször próbáltak a lejáratásomra olyan, a személyemhez kötődő eseményeket kreálni, amelyek soha nem történtek meg" - véli Pintér Sándor.