Vagyonosodási vizsgálat indulhat Habony ellen

Barabás Richárd, PM
Vágólapra másolva!
Vagyonosodási vizsgálatot kezdeményez Habony Árpáddal szemben a NAV-nál a Párbeszéd Magyarországért. Az ellenzéki párt szerint a befolyásos tanácsadó nem számon kérhető, és lekövethetetlen is. Habony jogi képviselője erre közölte: beperlik a hamis látszatot keltőket.
Vágólapra másolva!

Ideje, hogy Habony Árpád, "a milliárdos munkanélküli" elszámoljon a vagyonával és a lelkiismeretével, ezért a Párbeszéd Magyarországért (PM) egy-két héten belül vagyongyarapodási vizsgálatot kezdeményez a kormányfőnek és vezető fideszes politikusoknak tanácsokat adó Habonnyal szemben.

Habony Árpádot "Orbán Viktor Raszputyinjának" tartja a PM Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd

Habony "Orbán Viktor Raszputyinja", és legalább olyan titokzatos is, hiszen mivel állítólag szerződés nélkül, "baráti alapon" ad tanácsokat, munkája nem számon kérhető, és mivel ahogy mondják, ingyen dolgozik, nem tudni, miből telik neki fényűző életmódra – mondta az Origónak a PM politikusa.

Barabás Richárd hozzátette: Habony nem választott politikus, és nem is kormányzati tisztviselő, így nem kell vagyonnyilatkozatot tennie, ezért nem tudni, miből él ilyen nagy lábon. Erre ő maga adhatna csak választ, ezért a PM felszólítja, hogy "alljon ki, és számoljon el a vagyonával".

Barabás Richárd bejelentette: vagyongyarapodási vizsgálatot kezdeményeznek Forrás: Barabár Richárd/Facebook

A PM a NAV-hoz fordul, és bízik abban, hogy megindítják a vizsgálatot. Barabás Richárd helyesnek tartja, hogy a kormányzati tanácsadók helyzetét áttekintené az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottsága, és egyetértett azzal is, hogy Habony nemzetbiztonsági kockázatot jelenthet.

Habony Árpád néhány órával később jogi képviselője útján közölte: jó hírnevének megsértése miatt jogi lépéseket tesz a "a hamis látszatot keltő kijelentéseket" terjesztőkkel szemben. A jogi képviselő közölte: visszautasít minden olyan, ügyfelére vonatkozó állítást és híresztelést, "amely azt a hamis látszatot kelti, hogy nem rendelkezik a megélhetését biztosító törvényes és nyomon követhető jövedelemmel".