MSZP: Tízmilliárdokat lopnak ki a jegybankból

Vágólapra másolva!
Nyílt és arcátlan korrupció, hogy a kormány a jegybank kasszájából több tízmilliárd forintot zúdít az államosított MKB Bankba azért, hogy azt később továbbadhassák valamelyik fideszes haverjuknak – közölte az MSZP. 
Vágólapra másolva!

A szocialisták szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményükben azt írják, hogy amikor a kormány arról beszél, hogy megmenti az MKB-t. akkor az, hogy megmentik,

Az MSZP szerint a magánnyugdíj-pénztári betétek, a trafikok és a földek esetében is ugyanez történt.

Az MKB a talicska

Mint írják, ennek mintájára „lopják ki most a Magyar Nemzeti Bank tízmilliárdjait is, és az MKB Bankot használják talicskának”. Szerintük ez különösen felháborító egy olyan országban, ahol egyre többen éheznek.

Közleményükben úgy fogalmaznak, hogy teszi ezt az a kormány, amely épp most herdált el 3 milliárd forintot, hiszen alig több mint egy éve 49 százalékos tulajdonrészt vásárolt a most csődbe került Széchenyi Bankban. Úgy vélik, ez a közpénzek hűtlen kezelése.

Jogi útra terelnék az ügyet

Az MSZP ezért felszólítja a Legfőbb Ügyészséget, hogy hivatalból indítson eljárást annak kiderítésére, ki a felelős azért, hogy több milliárd forintos kár érte Magyarországot.