Visszavonták a képviselői útdíj-mentességet

Vágólapra másolva!
Visszaléptek a kormánypártok attól a botrányt okozott javaslattól, miszerint a parlamenti képviselőknek ne kelljen kifizetni a bevezetendő új útdíjat. Pontosabban visszavonták azt a javaslatot, hogy ezt a közpénzből biztosított üzemanyagkártyájukkal fizethessék.
Vágólapra másolva!

Mégsem fizethetik a bevezetendő útdíjat közpénzből a képviselők - az erről szóló, hétfőn botrányt kavart, gyorsított eljárásban megszavazni kívánt előterjesztést visszavonták. A lépést a változtatási szándékra a figyelmet felhívó Együtt képviselője, Szabó Szabolcs jelentette be Facebookján.

A fejleményt úgy értékelte: "Breaking news: A lakossági felháborodásnak igenis van hatása!" Szabó emlékeztetett: hétfőn sürgősséggel vették napirendre a módosítást, amely révén a képviselők elszámolhatnák az autópálya matrica díját. Jelezte, ezt sem szavazta meg, de a javaslat végszavazása csak ma lett volna. Ám - mint írta -

Az Origo hétfőn arról számolt be, hogy a javaslatot az MSZP és a Demokratikus Koalíció sem akarja megszavazni, de ha az embereknek újabb útdíjat kell fizetni, saját zsebből ők is fizetni fognak. A szocialisták egyúttal határozati javaslatot nyújtottak be arra, hogy minden út használata legyen ingyenes.