Élelmiszert gyűjt a Máltai Szeretetszolgálat

Vágólapra másolva!
Megkezdődött kedden a Magyar Máltai Szeretetszolgálat karácsonyi élelmiszergyűjtése, csaknem 170 élelmiszerboltban várják a tartós élelmiszer felajánlásokat vasárnapig.
Vágólapra másolva!

A szeretetszolgálat tartós élelmiszereket vár a vásárlóktól az ország 168 SPAR-üzletében a pénztárak mögött felállított máltai asztaloknál. Elsősorban lisztet, tésztát, cukrot, olajat, konzerveket és édességet gyűjtenek. Az Adni öröm! akció során befolyt felajánlásokból azonos értékű egységcsomagokat készítenek, amelyeket rászoruló családokhoz, egyedül maradt idősekhez, fogyatékkal élőkhöz és hajléktalan emberekhez juttatnak el.

A korábbi évek tapasztalatai alapján várhatóan idén is több tízezer ember adományaiból állítják össze a csomagokat, amelyeket már a hatnapos program ideje alatt osztani fognak, hogy karácsony előtt minden érintetthez eljussanak az élelmiszerek.

A programot idén tizennyolcadik alkalommal szervezik meg minden olyan településen, amelyen a szeretetszolgálat nagyobb intézménye, vagy önkéntes csoportja tevékenykedik. A gyűjtésben több mint kétezer önkéntes, köztük több száz középiskolás diák vesz részt.