Hazaérkezett a világ második legszebb nője

Kulcsár Edina érkezése liszt ferenc repülőtér miss world origora
Vágólapra másolva!
Hazaérkezett Budapestre hétfőn késő este Kulcsár Edina, aki a második lett a Londonban megrendezett Miss World világversenyen. Ilyen sikert még soha egyetlen magyar lány sem ért el. A 23 éves egykori műkörmös elnyerte a Miss World Europe címet is, így most ő Európa legszebb lánya.
Vágólapra másolva!

Családtagok, rajongók és kazalnyi újságíró várta hétfőn este a Liszt Ferenc Repülőtéren Kulcsár Edinát, aki a magyar nők közül elsőként páratlan sikert ért el - második lett – a Londonban megrendezett a Miss World szépségversenyen.

Kulcsár Edina megérkezik a Liszt Ferenc Repülőtérre Fotó: Zsigmond László - Life.hu

A 23 éves, 173 centiméter magas lány még egy díjat besöpörhetett Londonban: elnyerte a Miss World Europe címet is, amivel Európa legszebb nője lett. A londoni Miss World 2014 döntőjében az első helyen a 22 éves dél-afrikai Rolene Strauss, a harmadikon pedig az amerikai Elizabeth Safrit végzett.

Őszintén…

Az első rögtönzött szavak az ünneplőkhöz Fotó: Zsigmond László - Life.hu

Kulcsár Edina még a londoni indulás előtt az alábbi üzenetet posztolta a Facebook-on:

„Drága barátaim (ha mondhatom így)! Nagyon szépen köszönöm, hogy végig mellettem álltatok, és hittetek bennem, talán még jobban is, mint én saját magamban! Őszintén... Ezt még álmomban sem gondoltam volna! A ti mindennapos bíztatásotok nélkül nem sikerült volna!!! Nagyon nagy köszönettel tartozom nektek!!!!!!!!!!!”

Még nem fogta fel

Fotó: Zsigmond László - Life.hu

Hétfő esti megérkezés után a repülőtéren kérdésünkre elmondta, még nem fogta fel a történteket. Egyelőre nagyon fáradt, az elmúlt napokban 3-4 órákat aludt, a gála napján 12 órát kellett tűsarkúban állnia. Mindezek ellenére fantasztikus érzés volt, ez élete eddigi legnagyobb élménye. A legelső ember, akit a verseny után Londonból felhívott, a dédanyja volt - mesélte a Life.hu-nak Edina.

Kulcsár Edina célja a top 10-be kerülés volt, ezt sikerült túlszárnyalnia, amin maga is nagyon meglepődött. A verseny előtt, a riválisai fényképeit nézve úgy gondolta, könnyű dolga lesz, de aztán amikor meglátta élőben a többi indulót – mindannyian gyönyörűek voltak-, átfutott rajta az érzés, hogy ez bizony nem lesz könnyű.

Így kellett történnie

Még nem tudja, mi lesz a folytatás Fotó: Zsigmond László - Life.hu

Kérdésünkre, hogy utólag mérleget vonva abból, mi volt a felkészülésében és a szereplésében sok, vagy kevés, azt mondta, ennek így kellett történnie, most is mindent ugyanígy csinálna.

A megkérdezettek szerint Edina nagyon hasonlít az első helyezett Rolene Straussra. A magyar lány nem tudja, mi dönthetett a dél-afrikai vetélytársa javára. Talán az is benne van - világ második legszebb nője -, hogy Magyarországról érkezett. Eleve úgy indultam neki a versenynek, hogy felkészítettek: ne legyek szomorú, ha nem sikerül még a top húszba sem bejutni – tette hozzá. Mert ez eddig így volt a korábbi magyar versenyzőkkel, amiben politikai és egyéb okok is szerepet játszottak, de úgy gondolja, hogy erre most sikerült rácáfolnia. Egyébként abszolút igazságosnak tartja a versenyt.

Ép testben

Ha minden rendben van egy nővel, testben, lélekben, („ép testben ép lélek”), akkor nem lehet baj, minden lehetséges. Kulcsár Edina nem féltékeny az első helyezettre, szerinte igazságos döntés született, a nyertes méltón fogja képviselni a Miss World-öt.

Európa legszebb lánya a folytatásról egyelőre nem tud semmit, az első napokban igyekszik mindenkivel találkozni, aki szurkolt neki. Arra a kérdésre, hogyan képzeli az életét öt, vagy tíz év múlva, azt válaszolta, szeretne modellkedéssel kapcsolatos vállalkozásokat indítani és persze modellkedni. Januárban lesz öt éve, hogy együtt vannak a barátjával, jövőre esküvőt terveznek, később, egyelőre nem tudja mikor, pedig majd gyerekeket.

Műkörmös volt

Kulcsár Edina (balra) a versenyen Forrás: AFP/Leon Neal

Kulcsár Edina Budapesten született, négy éve modellként dolgozik. Idén júliusban választották meg Magyarország szépének. A világ második legszebb nőjének sokáig baja volt az orrával, ezért megműttette, utána elindult a Miss Plastic versenyen is. Edina a modellkedés előtt műkörmösként dolgozott.

Soha, senkinek

A Miss World világversenyen még soha nem sikerült a magyar résztvevőnek bejutni a középdöntősök közé. Ennek a célnak az eléréséhez legközelebb Freire Szilvia és Serdült Orsolya állt; Szilvia 2008-ban 109 résztvevő közül kiválasztva a között a három versenyző között volt, akik eséllyel pályáztak a Miss World Beauty with a Purpose különdíjára.

A különdíj győztese automatikusan helyet kap a középdöntősök között, azonban a zsűri egy másik jelölt javára döntött, Orsolya 2009-ben a Miss World Sports elődöntőn a 3. helyezést érte el, de csak a győztes jutott tovább a középdöntőbe.

Méltó előd

Kulcsár Edina sikeréhez 1929-ben közel volt egy Simon Böske nevű lány, akit Párizsban Miss Európává választották tizenhat ország indulója között, de a Miss Universe versenyen már nem indult el.