Deutsch Tamás felvette a kesztyűt drogügyben

Deutsch Tamás
Deutsch Tamás a Parlament TV stúdiójában
Vágólapra másolva!
"Beleáll" az ügybe a droghasználattal megvádolt Deutsch Tamás - a fideszes politikus ezt  Facebook-oldalán üzente Juhász Péternek, az Együtt képviselőjének, aki szerint Deutsch állítása ellenére maga is drogozott már. A levélváltás alapján pereskedés jöhet. 
Vágólapra másolva!

Kígyóvállú kommentelőknek, Juhász Péter szektatagoknak üzent Facebook-bejegyzésében Deutsch Tamás: a fideszes politikus szerint a címzetteknek már az óvodai jele is hatóanyag tartalmú növényi ágvégződés volt, de el kell fogadniuk, hogy másoknak más jel jutott - neki személy szerint a szemüveg.

Gyerekkori félelmek

Deutsch Tamás korábban az Origónak nyilatkozott a kötelező drogteszt tervéről. Ennek kapcsán határozottan kijelentette, soha életében nem fogyasztott semmilyen kábítószert, ettől egy gyerekkorában látott film riasztotta vissza.

Utál hányni, többek között ezért sem drogozna soha - állítja Deutsch Tamás Fotó: Polyák Attila - Origo

“Kilenc éves lehettem, amikor láttam egy NSZK tévéfilmet filmet, ami egy kamaszlányról szólt, aki betépett valamilyen kábítószertől. Ez vizuálisan úgy volt ábrázolva, hogy szédül, émelyeg, és hány. Én pedig betegesen rettegek a hányástól. Kilenc éves koromban bennem az rögzült. Más a póktól fél, más az anakondától, bennem a hányástól van ilyen félelem.”

A leszokásról szólt

Deutsch Tamás a Mi, gyerekek az állatkerti megállónál című játékfilmre hivatkozott, az említett jelenet viszont nem a droghasználatról, hanem a leszokás gyötrelmeiről szól. A lány súlyos elvonási tünetektől szenved, ezeket vörösborral próbálja enyhíteni, de rosszul lesz, és kiokádja az italt.

A fideszes politikust elrémítő filmet ide kattintva lehet megnézni, a traumatikus jelenet 01:28:25 után látható.

"Tamás, tudom, hogy drogoztál"

"Tamás, én tudom, hogy te fogyasztottál különböző drogokat. Onnan tudom, hogy sok közös ismerősünk van, akikkel ezt közösen tetted" - írta válaszbejegyzésében Juhász Péter. Az Együtt képviselője állítja, ha kell, a bíróság előtt is tudja igazolni, hogy Deutsch Tamás drogozott.

Később Deutsch Tamás válaszolt Juhász Péternek, hol máshol, szintén a Facebookon. Szó szerint azt írta:

"juhászpéternek

petya,

BELEÁLLOK, NATURELLEMENT (csak, hogy értsd: TERMÉSZETESEN)!"

Jó napot, önök füveznek?

A drog miatti internetes polémia azután alakult ki, hogy a HírTv a Cink.hu, a 444.hu, az Index és a hvg.hu szerkesztőségét is megkérdezte: vállalnák-e újságíróik a kötelező drogtesztet, a portáloknál kötelezővé tennék-e a vizsgálatot. Arra is kíváncsiak voltak, hogy van-e olyan újságíró a megkeresett szerkesztőségekben, aki munkahelyén fogyaszt kábítószert.

A maffia ellen kell

Az újságírókra, politikusokra és 12-18 év közötti fiatalokra érvényes kötelező drogteszt ötletét Kocsis Máté, Józsefváros polgármestere vetette fel, a nagy vitát kiváltó javaslatot pedig Orbán Viktor és a Fidesz-frakció is támogatta. A miniszterelnök szerint a drogszűrés segítséget jelent a kábítószer maffia felszámolásához is.