Se okostelefon, se stadion Siófokon

Vágólapra másolva!
Nem kapnak több okostelefont a siófokiak. A város képviselő-testülete az önkormányzati választások előtt döntött úgy, hogy minden 18 év feletti lakos ingyen mobilt igényelhet a Siófok Kártyája mellé. Csakhogy az érdeklődés olyan nagy volt, hogy elfogyott a pénz. A városban ráadásul stadion sem épül. 
Vágólapra másolva!

Az okostelefonok iránt rengetegen érdeklődtek, már az első nap több mint 500 igénylést regisztráltak a városházán. Az október 29-ig leadott sorszámok alapján 2170 fő szeretett volna mobilhoz jutni. A siófoki képviselő-testület most megszavazta, hogy aki október 29-ig regisztrált, az hozzájuthat a telefonhoz, az önkormányzat azonban több sorszámot nem ad kis és további készülékeket sem szerez be – írta a sonline.hu.

Rossz és pazarló döntés

Lengyel Róbert polgármester szerint az akció eddig 41 millió forintjába került a városnak, és még további 16 millióra lesz szükség.

„Ez egy rossz és pazarló döntés volt” – ismerte el a politikus.

Nem lesz új stadion sem

Nem támogatta a képviselő-testület a futballstadion korszerűsítését sem. Az állam által a beruházásra biztosított 600 millió forintot nem egészíti ki az önkormányzat.

A siófoki polgármester nemrég tárgyalt a hazai stadionprogram beruházójával és abban maradtak: lehetőség van arra is, hogy a Magyar Labdarúgó-szövetség szabványa szerint az eredeti tervekhez képest alacsonyabb besorolású stadion épüljön meg 600 millió forintból.

A teljes cikket elolvashatja a sonline.hu-n.