Navracsics Tibor magánemberként mutatta be a fideszes jelöltet

Veszprémi választás - Némedi Lajos alpolgármester a Fidesz-KDNP jelöltje
Porga Gyula, Navracsics Tibor és Némedi Lajos
Vágólapra másolva!
Navracsics Tibor az uniós biztosokra vonatkozó előírásokkal teljes összhangban, magánemberként vett részt egy helyi politikai rendezvényen - közölte az Európai Bizottság szóvivője.
Vágólapra másolva!

Navracsics Tibor egy héttel ezelőtt maga jelentette be Veszprémben, hogy kit indít a Fidesz azon az időközi választáson, amely azért vált szükségessé, mert Navracsics, aki veszprémi országgyűlési képviselő volt, biztosi kinevezése miatt kénytelen volt lemondani parlamenti mandátumáról. Az ügyben Ujhelyi István MSZP-s európai parlamenti képviselő fordult kérdéssel Jean-Claude Junckerhez, az Európai Bizottság elnökéhez, azt tudakolandó, hogy tudott-e Juncker Navracsics részvételéről a rendezvényen.

Porga Gyula, Navracsics Tibor és Némedi Lajos Forrás: MTI/Nagy Lajos

"A biztosoknak jogukban áll, hogy politikailag aktívak maradjanak, amennyiben az nem akadályozza őket biztosi szolgálatukban, és nem fenyegeti függetlenségüket hivataluk ellátásában" - fogalmazott Margarítisz Szkínász, hangsúlyozva, hogy a magyar politikus részvétele az eseményen teljes összhangban volt a biztosokra vonatkozó etikai kódexszel.