Nem tetszik a tízórás munkanap Hoffmann Rózsának

Vágólapra másolva!
Törvény- és családellenesnek nevezte a lépést.
Vágólapra másolva!

Törvény- és családellenesnek nevezte a tízórás munkaidő kötelező előírását Hoffmann Rózsa volt köznevelésért felelős államtitkár. A politikus a Magyar nemzetnek adott interjút. Azt mondta, amikor pozícióban volt maga is 12-14 órákat dolgozott, de belső indíttatásból, nem pedig azért, mert kötelezően előírták neki. A tízórás munkanapot a Lázár János irányította Miniszterelnökség vezette be először.

A vasárnapi boltbezárást viszont támogatja Hoffmann Rózsa a családok együttléte miatt. Emlékeztetett, hogy régen a szombat is munkanap volt, vasárnap pedig minden zárva volt, és a szombat délután maradt a bevásárlásra.

Arról is beszélt, hogy elégedett a köznevelésre biztosított jövő évi költségvetési forrásokkal, az érettségireform előkészítése viszont némileg lassabban halad a kelleténél. Hoffmann Rózsa szerint rossz ötlet lenne központi intézkedéssel csökkenteni az érettségiző fiatalok számát, azt mondta, ha az iskolatípusok közti létszámarányokon változtat az oktatásirányítás, akkor nem a satupad mellé, hanem az érettségihez kötött szakmák irányába kellene terelni a diákokat - olvasható az interjúban.