Így nyúlják le a bankkártyák adatait

Vágólapra másolva!
Négy bolgár férfi ellen nyomoznak a rendőrök, mert illegálisan szereztek magyar bankkártyákhoz tartozó PIN kódokat és adatokat.  Malajziában, az Egyesült Államokban és Peruban akartak pénzt felvenni a klónozott kártyákról.
Vágólapra másolva!

Magyarországi bankjegykiadó automatákra szerelt fel különféle eszközöket, így szerezte meg több kártya adatait is négy bolgár állampolgár. A rendőrök először november 15-én kaptak el két férfit, akik egy budapesti belvárosi bankjegykiadó automatára szereltek adatszerző eszközt. Így 57 ember bankkártya adatait és PIN kódját lopták el.

Hasonló eszközöket használt másik két bolgár is. Őket november 30-án érték tetten. Addig legalább 12 alkalommal szereztek adatokat a fővárosban és vidéken is. Azokat ismeretlen társaiknak Malajziába, az Egyesült Államokba és Peruba továbbították, ahol több mint 3,5 millió forintot próbáltak felvenni. Hogy mennyit sikerült, egyelőre nem tudni, a bankok még vizsgálódnak.

A bolgárok előzetesben vannak, és csalásért kell majd felelniük – tájékoztatott az Országos Rendőr-főkapitányság Kommunikációs Szolgálata.