MSZP: Kocsis drogtesztje elmebetegségre utal

Vágólapra másolva!
Az MSZP azt üzeni a kormánypártoknak: „vegyék el a mocskos kezeiket a gyermekeinkről”. Ezt Lukács Zoltán, a párt frakcióvezető-helyettese arra reagálva mondta, hogy a Fidesz fenntartásokkal, „erős pontosításokkal”, de támogatja Kocsis Máté VIII. kerületi polgármester drogtesztjavaslatát.
Vágólapra másolva!

Lukács Zoltán „agyrémnek” nevezte, hogy 12 és 18 év közöttieket vegzálnának, szerinte ehelyett stratégiát kellene alkotni a gyermekek és fiatalok megvédésére a kábítószer fenyegetésétől.

Lukács Zoltán agyrémnek nevezte a javaslatot Fotó: Bielik István - Origo

Elmiondta azt is, hogy a jövő évi büdzsé összesen 100 millió forintot biztosít drogprevencióra, miközben a tervezett teszt elvégzése az érintett körben több mint 40 milliárd forintba kerülne. Úgy fogalmazott:

Nem a drogosok mellett állnak

Az ellenzéki politikus visszautasította, hogy aki nem áll a javaslat mellé, az a drogkereskedőket támogatná. Szerinte az is vita tárgya lehet, hogy csupán az újságírók és a politikusok befolyásolják-e a közvéleményt.

Kocsis Máté a Facebookon közölte, hogy a 12-18 év közöttieknek, a választott politikusoknak és az újságíróknak évenként kötelező drogtesztet írna elő. Erről itt olvashat bővebben.