A Fidesz-frakció támogatja a drogtesztet

Vágólapra másolva!
A Fidesz parlamenti képviselőcsoportja fenntartásokkal, „erős pontosításokkal”, de támogatja a Kocsis Máté VIII. kerületi polgármester által felvetett drogteszt-javaslatot – közölte Rogán Antal, a Fidesz frakcióvezetője hétfői budapesti sajtótájékoztatóján.
Vágólapra másolva!

A politikus indoklásul azt mondta, hogy a drogszűréssel harcolni lehet a drogkereskedelem ellen.

A legfontosabb módosítási javaslatuk között említette, hogy kiskorúak esetében a drogteszt eredményéről csak a szülő értesülhetne.

A VIII. kerületi polgármester tervei szerint a politikusokra és újságírókra is vonatkozó drogtesztről Rogán Antal azt mondta: ez jogi kérdés, arról, hogy a politikusok és újságírók esetében a teszt hogyan lenne megvalósítható, a fideszes Gulyás Gergely konzultál majd az igazságügyi tárcával.

Jobbik: felderítésre és prevencióra kellene többet költeni

A Jobbik a rendőrség kábítószerrel kapcsolatos felderítő munkájára és a prevencióra fordítana több pénzt, a Fidesz drogteszt bevezetésére vonatkozó javaslatáról pedig a konkrét részletek ismeretében alakítja majd ki az álláspontját.

Novák Előd, a Jobbik alelnöke jelezte: javaslatot nyújtottak be a parlamentnek arra vonatkozóan, hogy a korábbi, 960 milliós szintre emeljék vissza a prevencióra szánt forrásokat.

Vágó Sebestyén, a Jobbik képviselője a dizájnerdrogokra vonatkozó kutatásokra, a hatóanyagok felismerésére is több forrást sürgetett, jelezve: ezen anyagokhoz könnyű hozzáférni és ismeretlen veszélyei vannak.