Vlagyimir Putyin telefonon keresztül nyugtatta meg Orbán Viktort

Vladimir Putyin, Orbán Viktor
2348089 Russia, Novo-Ogarevo. 01/14/2014 January 14, 2014. Russian President Vladimir Putin, right, meets with the Prime Minister of Hungary Viktor Orban at Novo-Ogaryovo residence. Sergey Guneev/RIA Novosti
Vágólapra másolva!
Vlagyimir Putyin telefonon beszélt a magyar kormányfővel és a szerb államfővel a Déli Áramlat projekt lezárása utáni energetikai együttműködés lehetőségeiről - közölte a Kreml sajtószolgálata.
Vágólapra másolva!

A rövid tájékoztatás szerint az orosz államfő Orbán Viktor magyar miniszterelnökkel és Tomislav Nikolic szerb elnökkel a kétoldalú kapcsolatok aktuális kérdéseiről is szót váltott.

Lefújta

Vlagyimir Putyin hétfőn, Ankarában jelentette be, hogy Oroszország eláll a Déli Áramlat gázvezeték megvalósításától és Törökország felé vezető szállítási útvonalat épít ki. Az elnök ezt azzal indokolta, hogy az Európai Unió nem támogatja a beruházást, és Bulgáriától sem kapták meg az engedélyt az építésre.

Forrás: RIA Novosti/Sergey Guneev

Mi lett volna, ha...

Az Ukrajna megkerülésével tervezett Déli Áramlat európai gázvezeték Oroszország fekete-tengeri partvidékétől indult volna, és Dél- és Közép-Európa országaiba, így Szerbiába és Magyarországra is szállította volna az orosz földgázt.