Pénzt kaphatnak a zuglóiak

Vágólapra másolva!
Visszakaphatják a volt fideszes vezetés alatt beszedett kommunális adót a zuglóiak – jelentette be Karácsony Gergely, a kerület polgármestere.   
Vágólapra másolva!

A helyi képviselő-testület csütörtökön fogadta el az előterjesztést, amely kimondja, hogy az önkormányzat visszafizeti az említett pénzt. Ennek azonban pénzügyi feltételei is vannak, hiszen mintegy 400 millió forintról van szó, amiből 35-40 ezer zuglói kaphat. Ezért csak a költségvetés, illetve az országos adótörvények elfogadása után lesz az önkormányzat olyan helyzetben, hogy megkezdje a pénz visszafizetését - ismertette Karácsony Gergely. Az erre vonatkozó rendeletet a januári első képviselő-testületi ülésen fogadják majd el, és a pénzt legfeljebb két éven belül teljesen visszafizetik.

Félnek a büntetéstől

Tóth Csaba, az MSZP XIV. kerületi elnöke a sajtótájékoztatón az ügy hátteréről elmondta, hogy a kommunális adót három éve vezette be az akkori fideszes vezetésű önkormányzat, de lakossági tiltakozás hatására azt fél évvel később visszavonták, addigra azonban sokan befizették a "sarcot". Mások pedig a mai napig "rettegnek", mikor büntetik meg őket az elmaradt adózás miatt - fűzte hozzá az országgyűlési képviselő.