Virgácsot küldtek az Orbán-kormánynak

közszolgálati demonstráció, József Nádor tér,"Tele a puttony"
"Tele a puttony" Közszolgálati demosntráció a József Nádor téren 2014. december 6-án
Vágólapra másolva!
A hivatásunkból szívatás lett – ez csak egyike annak a számos jelmondatnak, amely elhangzott szombat délután a Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezetének tüntetésén. A József nádor téren összegyűlt körülbelül kétszáz ember magasabb bérekért és jobb munkakörülményekért demonstrált, többen Mikulásnak öltöztek.
Vágólapra másolva!

Havi 87 ezer forintból nem lehet megélni – hangzott el többször szombat délután a fővárosi József nádor téren, ahol stílszerűen mikulásruhába öltözött köztisztviselők és közalkalmazottak tüntettek. A békés hangulatú demonstráción felszólaló szakszervezeti vezetők többsége arról beszélt, hogy a közszférában hat éve nem volt fizetésemelés, és a cafeteriát is elvették tőlük.

Tele van a puttony

„Elfogadhatatlan, hogy létezik dolgozói nyomor és éhezés, ez a lebecsülése a szakmánknak” – mondta Földiák András, a Közgyűjteményi és közművelődési dolgozók szakszervezetének elnöke. A szintén felszólaló Ferenc Norbert, szociális munkás pedig arra figyelmeztetett, hogy a fiatalok gazdasági emigrációba menekülnek az itthoni körülmények elől.

"Tele a puttony" Közszolgálati demosntráció a József Nádor téren 2014. december 6-án Fotó: Szabó Gábor - Origo

„Tele van a puttony” – mondták többször is, majd követeléseiket mikulászsákba csomagolták és azt ígérték, a virgácsokkal együtt elküldik a kormánynak.

Megfenyegették a tüntetőket

Boros Péterné, a szakszervezet főtitkára az Origónak elmondta, a demonstrációval akarnak nyomást gyakorolni a jövő heti bértárgyalások előtt.

Fotó: Szabó Gábor - Origo

„Hat éve nem volt béremelés, 5 százalékos, minimum 10 ezer forintos emelést akarunk elérni minden dolgozónak. Célunk, hogy 3 éves bérmegállapodást kössünk, amely időszak alatt visszapótolnák az elmaradt fizetések az egyharmadnyi értékvesztését – mondta Boros Péterné, aki szerint több dolgozónak azt mondták munkahelyén, nehogy elmenjen tüntetni.

Fotó: Szabó Gábor - Origo