Drogtesztre kötelezné a kamaszokat és az újságírókat Kocsis Máté

Józsefváros, Kocsis Máté, a VIII. kerület polgármestere
Kocsis Máté drogellenes politikáról szeretne hallani
Vágólapra másolva!
Évenkénti drogtesztre kötelezné a 12 és 18 év közöttieket, a politikusokat és az újságírókat Kocsis Máté. A VIII. kerületi polgármester erről javaslatot is benyújt az országgyűlésnek. 
Vágólapra másolva!

Különös ötlettel állt elő Facebook-oldalán Kocsis Máté, Józsefváros fideszes polgármestere. A politikus rendszeres drogtesztre kötelezné a szerinte fiatalokat, a döntéshozókat és a közvélekedést formálókat.

Javaslat az országgyűlésnek

„Szinte minden nap olvasni droggal kapcsolatos híreket. A téma körül komoly viták bontakoznak ki, mert egyre több társadalmi réteget érint. Megdöbbenve olvasom sokszor, hogy számos "szakértő" drogpolitikát emleget, ugyanakkor sokan vagyunk, akik inkább drogellenes politikáról szeretnénk hallani. A drog ugyanis életveszélyes, féltjük tőle a gyermekeket és a jövőnket is.

Szerintem érdemes lenne bevezetni a rendszeres drogkontrollt a legveszélyeztetettebbek, a döntéshozók és a közvélekedést formálók számára. Így a 12-18 év közöttiekre, a választott politikusokra és az újságírókra vonatkozhatna az évenkénti kötelező drogteszt. Javasolni fogom az országgyűlési frakciónak, hogy a közeljövőben tűzze napirendre a kérdést és a részletszabályok megvitatása után készítsen jogszabály-tervezetet” – írja posztjában Kocsis.

Kocsis Máté drogellenes politikáról szeretne hallani Fotó: Tuba Zoltán - Origo

Megszűnt tűcsereprogram

A poszt nem aratott sikert a hozzászólók között. Többen azt emlegetik, hogy majd ők eldöntik, kik ellenőrzik a gyerekeiket, de van olyan is, aki felemlegeti, hogy talán a tűcsereprogramot nem kellett volna megszüntetni a Józsefvárosban.

A VIII. kerületi önkormányzat korábban ugyanis megvonta a támogatást a Kék Pont Alapítvány tűcsereprogramjától, amely így augusztusban meg is szűnt. Az alapvető jogok biztosa szerint ezzel sérül a nyolcadik kerületben élők egészséghez és egészséges környezethez fűződő alkotmányos joga.