Bődületes számárság, amit John McCain mond

john mccain
John McCain egy konferencián 2013 októberében
Vágólapra másolva!
John McCain egy tisztességes ember, aki az utóbbi 30 évben néha bődületes szamárságokat ereszt ki a száján – vélekedett a republikánus szenátor keddi kijelentéséről George F. Hemingway magyar származású amerikai üzletember. Szerinte McCain neofasisztázása egy buta, igazságtalan beszólás volt.  
Vágólapra másolva!

Amikor John McCainről beszélünk, szét kell választani John McCaint, a katonát, és John McCaint, a politikust. McCain, a katona, hazám egyik megkérdőjelezhetetlenül tisztességes hőse, akinek a világszemlélete a vietnami tömeggyilkosok kínzókamráiban eltöltött évek alatt alakult ki – mondta el az Origónak George F. Hemingway, magyar származású amerikai üzletember.

George F. Hemingway szerint nem tesznek jót a magyar-amerikai kapcsolatnak John McCain kijelentése Forrás: MTI/Illyés Tibor

Bődületes szamárságok

Mint politikus, sohasem volt megáldva kiemelkedő képességekkel. „Mondom ezt annak ellenére, hogy mindketten konzervatívak vagyunk, és mindketten nagyon szeretjük hazánkat”.Ha valaki megvizsgálja McCain különböző megnyilvánulásait az utolsó 30 évben, látni fogja, hogy egy tisztességes ember, aki időnként bődületes szamárságokat ereszt ki a szájából.

A Magyarországra vonatkozó kijelentése is ebbe a kategóriába tartozik – hangsúlyozta a Honvéd tulajdonosa. Még érdemes egy mondatot szólni a hogyanról és miértről. Az ominózus kifejezés nem volt benne a neki előre megírt szövegben.

John McCain amerikai republikánus szenátor neofasisztának nevezte az Orbán-kormányt, majd visszakozott Forrás: MTI/Beliczay László

Odacsap, ha kell

Hemingway szerint elragadtatta magát, s utána már stábjának kellett írásban magyarázkodnia, összefogva az általában Magyarországról kieresztett Orbán-ellenes rigmusokat. A miért még egyszerűbb. McCain szenátor Putyin Oroszországát Amerika ellenségének tartja. A McCain világkép fekete és fehér, nagyon kevés szürkével.

Ha érzékeli, hogy egy másik ország, különösen egy szövetséges ország, gazdasági vagy más okból ellenzi Oroszország elszigetelését, akkor ő odacsap. Szerintem ez most különösen így van az ukrajnai orosz katonai invázió miatt. Ez egy buta, igazságtalan beszólás volt, ami nem segíti az amerikai-magyar kapcsolatokat.

John McCain nagyon nem kedveli Vlagyimir Putyint Forrás: MTI/EPA/Szergej Ilnyickij

McCain: Ágyba bújuk Putyinnal

John McCain arizonai republikánus szenátor az új amerikai nagykövet kinevezéséről tartott december 2-i szavazás alkalmával azt mondta: „nem vagyok ellene a politikai kinevezetteknek, mert tudom, hogy miként játsszák ezt a játékot, de így állunk: egy nemzet annak a határára került, hogy feladja a szuverenitását egy újfasiszta diktátornak, aki ágyba bújik Vlagyimir Putyinnal, és mi a Gazdagok és szépek (szappanopera) producerét küldjük nagykövetnek”.

Magyarország támadás alatt van

Ezt követően a Külgazdasági és Külügyminisztériumba bekérették André Goodfriendet, az amerikai nagykövetség ideiglenes ügyvivőjét. A kormány elfogadhatatlannak nevezte a szenátornak a magyar miniszterelnököt, illetve Magyarország és Oroszország viszonyát illetően tett szavait.

Orbán Viktor szerint támadás alatt áll Magyarország Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd

Magyarország nemzeti függetlensége támadás alatt áll – reagált Orbán Viktor a Magyar Rádió 180 perc című műsorában John McCain amerikai szenátor szavaira. A miniszterelnök szerint valakinek nem tetszik Magyarország mostani függetlensége.