Sztrájkra készülnek a szakszervezetek

Vágólapra másolva!
A korkedvezményes nyugdíjért szervezett menetet a vasutasok szervezték, de csatlakozott hozzájuk a Közlekedési Szakszervezetek Országos Szövetsége is. A rendszer felszámolásának megakadályozására a sztrájktól sem riadnának vissza.
Vágólapra másolva!

Több százan vonultak a Nyugati térről a Parlament elé. A békés demonstráció célja a korkedvezményes nyugdíjrendszer megmentése.

Tüntetők Fotó: Szabó Gábor - Origo

Amennyiben a kormány úgy dönt, hogy felszámolja a kedvezményt, nemcsak az idősödő, a közúti forgalomban több évtized alatt megromlott idegállapotú járművezetőket sodorja veszélybe, hanem a közlekedés minden szereplőjét, elsősorban naponta több tízezer utast – mondta a szervezet elnöke, Nemes Gábor.

Forrás: Origo

A korkedvezmény felszámolását veszélyes "játéknak" tartják, ezért úgy döntöttek: ha a minisztériumtól nem érkezik biztató válasz a kedvezmény megtartására, készek sztrájkolni is.

Tüntetnek a szakszervezetek Fotó: Szabó Gábor - Origo

A szakszervezetekkel egy időben tüntetett a Köztársasági Elnöki Hivatal előtt a „Több Millióan az Internet Adó és a Jogtalanságok Ellen” nevű Facebook-csoport.

A tucatnyi tüntető ideiglenes szakértői kormányt és egyszerűsített adórendszert követelt. Ezeken kívül adómentessé tennék az alapvető élelmiszereket és a gáz, a villany és a víz használatát.