A kormány visszautasítja McCain szavait

Vágólapra másolva!
A magyar kormány elfogadhatatlannak tartja és határozottan visszautasítja John McCain szenátornak a magyar miniszterelnököt, illetve Magyarország és Oroszország viszonyát illetően tett szavait –közölte a Külgazdasági és Külügyminisztérium gazdaságdiplomáciáért felelős államtitkára miután beszélt André Goodfriend, ideiglenes amerikai ügyvivővel.
Vágólapra másolva!

A kormány újfent arra kérte a vezető amerikai tisztviselőket, hogy „Magyarországot érintő kijelentéseik megtétele előtt tájékozódjanak a tényekről annak érdekében, hogy nyilatkozataik ne nélkülözzék a valóságalapot” – közölte a szaktárca.

Magyar Levente az ügyvivőnek azt is elmondta, hogy Magyarország kormánya üdvözli, hogy Colleen Bell nagyköveti jelölésének szenátusi jóváhagyásával helyreáll az Egyesült Államok teljes értékű diplomáciai képviselete Magyarországon - írta a szaktárca.

Bekérették az ügyvivőt

Előzőleg Magyar Levente államtitkár hivatalába kérette André Goodfriend ideiglenes ügyvivőt John McCain republikánus szenátornak az új amerikai nagykövet, Colleen Bell kinevezéséről tartott szenátusi szavazás alkalmával tett kijelentései miatt.

Baráti hangulat

André Goodfriend a találkozóról csak annyit mondott, hogy baráti hangulatban beszélgettek John McCain szavairól. Az amerikai ügyvivő újra megfogalmazta az USA aggodalmait Magyarországgal szemben.

A Fidesz véleményéről a történtek kapcsán itt olvashat.