Százak rekedtek a MÁV szerelvényein

Vágólapra másolva!
Bár jelentős késések várhatók a vonatközlekedésben a Budapest-Újszász-Szolnok vonalon, és a Csehországból érkező vonatoknál is, de a vasúti közlekedésben nagyobb fennakadások már nincsenek - közölte a MÁV szóvivője kedden hajnalban azt követően, hogy megírtuk, több MÁV-szerelvény is a Budapest-Újszász-Szolnok vonalon vesztegel az ónos eső miatt. A késés oka az volt, hogy Kőbányától Szolnokig ráfagyott a víz a sínre és a felsővezetékre. 
Vágólapra másolva!

Kavalecz Imre szóvivő azt mondta, az újszászi vonalon Gyömrő és Mende között csak egy vágány járható, és ezeken is csak dízel mozdonyok tudnak közlekedni, mert a felsővezeték több helyen is sérült.
Ezért a vonatok nem menetrend szerint járnak, hanem óránkénti indulással, és minden állomáson megállnak a Budapest-Újszász-Szolnok vasútvonalon. Egyes vonatok kerülővel, Cegléden keresztül ennek.

Az országban hétfőn több helyen is fennakadást okozott az ónos eső, de kedd reggelre a forgalom helyreállt, mondta Kavalecz Imre, a nemzetközi forgalomban a Csehországból érkező vonatoknál kell jelentős késésekre számítani.

Hét órája a a vonaton

Tegnap egyik olvasónk 17.10-kor indult volna Budapestről Békéscsabára, de átszállították egy Szolnokig közlekedő szerelvényre, ami végül Szolnokig sem jutott el. Elmondása szerint több mint hét órája ül sok száz utas a szerelvényen, érdemi tájékoztatás nélkül.

A vonatot fűtik ugyan, de sem a gyerekek, sem pedig az idősek nem jutottak ivóvízhez vagy élelemhez a monstre várakozás alatt. "Legalább a gyerekeket szednék össze valami jármű félével. Persze víz nélkül sem jó várakozni. Azóta se kaptunk semmi infót. Csak várunk. Legalább tudnánk, hogy meddig" - írta az Origónak az egyik utas. .

A mav.hu oldalon is csak egy szűkszavú közleményt találtunk, amiben azt írják: „A Budapest-Újszász-Szolnok vasútvonalon Sülysáp és Mende között a Keleti pályaudvarra közlekedő személyvonat mozdonyának áramszedőjére egy faág lógott be. Ez tetőzárlatot okozott a vonatnál, és újabb áramkimaradást a vonal ezen szakaszán. A vonat várja a felsővezetéki szakemberek kiérkezését. Ezen a szakaszon további 30-40 perc késéssel számoljanak. A Budapest-Újszász-Szolnok vasútvonalon, 17 óra 15 perctől, ahogy hűlt le a levegő, az esőt ónos eső váltotta fel.”