Juhász módosítaná a vagyonnyilatkozatát

Juhász Péter V. kerületi polgármester-jelölt ad interjút
Juhász Péter V. kerületi polgármester-jelölt ad interjút 2014. szeptember 23-án
Vágólapra másolva!
Beismerésként értékeli az V. kerületi önkormányzat, hogy Juhász Péter módosítani akarja a vagyonnyilatkozatát. A politikus az Origónak azt mondta, bérelt lakását és egy jövedelmet nem termelő cégben lévő érdekeltségét írná bele, bár a fideszes alpolgármester nem ezeket kifogásolta.
Vágólapra másolva!

Folytatódik a nyilatkozatháború az V. kerület vezetése és az Együtt helyi politikusa, Juhász Péter között a képviselő vagyonnyilatkozatáról. Az önkormányzat korábban eltitkolt vagyontárgyakat illetve jövedelmeket hiányolt, Juhász szerint azonban egyikről sincs szó, de azért javítana pár dolgot.

A kerület szerint ez beismerés

Juhász Péter félrevezette vagyonnyilatkozatával az embereket - állapította meg közleményében az V. kerületi önkormányzat, miután az Együtt önkormányzati képviselője kedden módosítani akarta a dokumentumot. Hozzátették: „ezzel beismerte, hogy az nem fedi a valóságot."

Juhász módosítani akarja vagyonnyilatkozatát, a kerület szerint ez beismerés Fotó: Szabó Gábor - Origo

Az Origo is megírta, hogy Böröcz László fideszes alpolgármester szombaton - miután a jobboldali sajtó Juhász Péter vagyonát firtatta - valótlan vagyonnyilatkozata miatt összeférhetetlenségi eljárást indított Juhász ellen. Az eljárás folyik, csütörtökön összeül a pénzügyi bizottság és kivizsgálja az ügyet közölték.

Juhász: hibáztam, kijavítom

"Valóban bementem az önkormányzathoz, hogy kijavítsam a vagyonnyilatkozatomat, mert hibáztam" - mondta az Origo érdeklődésére Juhász. A politikus közölte: nem tudta, hogy akkor is bele kell írni a dokumentumba a lakást, ahol él, ha nem is a tulajdona, csak bérli.

Juhász elfelejtett egy cégtulajdont is feltüntetni. A Szabad Média Nonprofit Kft-t még 2011-ben alapította TASZ-os kollégáival, ám ebből jövedelme nem származik, "nem is lehetne kivenni belőle pénzt, mert nonprofit" - mondta kérdésünkre.

Csak figyelemelterelés lenne?

A hozzáférhető cégadatok szerint a Szabad Média valóban „alvó" cég, amelynek alapítása óta egyetlen forint árbevétele nem volt. A korábban Böröcz László által kifogásolt, fel nem tüntetett autóról pedig már elmondta Juhász, hogy bérelt, nem saját kocsi, a bérleti díjat pedig nem ő fizeti.

Ebben a házban jutott lakáshoz a jelenlegi polgármester, de már visszaadná Forrás: Szabó Gábor

Az ügyet Juhász figyelemelterelésnek nevezte a kínos kerületi ingatlanügyletekről, mint Szentgyörgyvölgyi Péter lakásvásárlása vagy a Portik-érdekeltségű cég üzlethelyisége. Utóbbi kapcsán kedden a jegyzőtől kért tájékoztatást Juhász. Egyelőre sikertelenül, de azt pedig az MSZP vizsgálná ki.