Áder János elaludt az őrségben

Áder János interjú
Vágólapra másolva!
Sorkatonaként ittasan lövöldözött és fogdába került Áder János - emlékezett vissza katonatársa, Vágvölgyi B. András filmrendező. A köztársasági elnök cáfolta az állítást, szerinte nem volt ittas, viszont kétszer volt fogdában, nem egyszer.
Vágólapra másolva!

Vágvölgyi B. András rosszul emlékszik. Katonai szolgálatom alatt nem egyszer voltam fogdában, hanem kétszer. Mindez 36 évvel ezelőtt történt, 1978-ban - írja közleményében Áder János.

A köztársasági elnök a 120-as aknavetősöknél volt felderítő rajparancsnok, egy hideg kora tavaszi reggelen nem küldte le a többieket – rövid klottnadrág, atlétatrikó – hajnali fél hatkor reggeli tornára, büntetésképpen őt zárták hét napra fogdába.

Áder János Forrás: Origo

"A második eset az argentin labdarúgó vb-hez kötődik. A velem egykorúak és a nálam idősebbek pontosan emlékeznek arra, hogy a mérkőzéseket hajnalban közvetítették. (Nyitómeccs: Argentína – Magyarország 2:1. De 1:0-ra mi vezettünk, és a magyar válogatott két legjobbját, Törőcsiket és Nyilasit a bíró indokolatlanul kiállította.) A meccseket éjjel titokban néztük. Az egyik meccset követően őrszolgálatra rendeltek, ahol hajnalban az őrhelyemen elaludtam. Ezért 30 nap fogdát kaptam, és lefokoztak. Ez a valódi történet. Se őrhelyelhagyás, se ittas lövöldözés, se börtön. Vágvölgyi B. András és az Index - a valóságot durván meghamisító állításaikért - jogi elégtétellel tartoznak" - írja közleményében Áder János köztársasági elnök.