Otthon hagyta a rénszarvasokat a Mikulás

Joulupukki a lappföldi finn Mikulás megérkezik Budapestre
Vágólapra másolva!
Megérkezett Helsinkiből Budapestre Joulupukki, a finn Mikulás. Nem rénszarvasokkal A repülőtéren XVIII. kerületi óvodások és a győr-moson-sopron megyei Lipótról érkezett iskolások köszöntötték a nagyszakállút. Az igazi Télapó december 6-ig marad Magyarországon. Budapesten kívül több vidéki városba is ellátogat.
Vágólapra másolva!

„Sziasztok, gyerekek!” – így köszöntötte Joulupukki magyarul a repülőtéren a gyerekeket, majd szaloncukrokat is osztogatott. A finn Mikulás azt mondta, hogy a repülőgép ablakából valódi téli tájat látott, azonban ez a vastag felhőtakaró volt, ami a rendkívüli időjárás miatt borítja a Kárpát-medencét. A Mikulást Pasi Tuominen, Finnország budapesti nagykövete is köszöntette – írta közleményében Hardy Mihály a Budapest Airport kommunikációs igazgatója.

Joulupukki az igazi finn Mikulás Budapesten Forrás: Joulupukki.hu

Vidékre is ellátogat

A finn Mikulás magyarországi látogatását a Finnagora, a budapesti Finn Kulturális Intézet szervezi. A következő napokban több magyarországi helyszínen találkozik gyerekekkel, vidéken és a fővárosban egyaránt. A pontos program a Finnagora weboldalán, a www.finnagora.hu címen érhető el. Idén december 6-ig marad Magyarországon a Télapó – olvasható a közleményben.

Szaloncukrot kaptak a gyerekek Forrás: MTI/Kovács Tamás

Ma már repülővel közlekedik

A finn Mikulás, azaz Joulupukki, Finnország sarkköri vidékén, a messzi Északon, Rovaniemi városa mellett, hatalmas rönkfaházban lakik egy fenyőerdő közepén. Olyan óriási levélforgalmat bonyolít a világ valamennyi országának gyermekeivel, hogy a finn posta külön postahivatalt nyitott Joulupukkinak, mert már nem győzték a borítékok továbbítását.

Ezzel a replőgéppel közlekedik a Mikulás Forrás: Budapest Airport

A Mikulás manapság már nem szánnal, hanem a Finnair Airbus A 321-es gépével juttatja el az ajándékokat a gyerekekenek.