Nyolc évet kaphat a feleségét megégető férfi

Vágólapra másolva!
Felgyújtotta a közös lakást a részeg férj, felesége majdnem bennégett a lángoló konyhában. A férfit nyolc év szabadságvesztésre ítélték, az ítélet nem jogerős.
Vágólapra másolva!

Különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés kísérletében találták bűnösnek azt a férfit, aki tavaly szeptember 13-án a Vas megyei Kemenesmagasiban felgyújtotta házát, és ezzel majdnem megölte feleségét is. A Szombathelyi Törvényszék 8 év börtönre ítélné a férjet, ám a vádlott és védője fellebbezett, az ügyész pedig három nap gondolkodási időt kért.

Tűzbe borította a konyhát

A gyújtogató férfi házassága több évtized után megromlott, gyakran veszekedett feleségével. Ez történt a bűntett idején is, mikor a vádlott részegen vitázott az asszonnyal, majd dührohamában benzint locsolt szét konyhájukban, és meggyújtotta azt. Mindektten próbáltak kimenekülni az égő házból, de az asszony eközben megcsúszott, ruhája lángra kapott. Végül a szomszéd hívott mentőt és rendőrt a tűzből épp hogy csak kijutó házaspárhoz.

Életre szóló szenvedés

Az orvosszakértő véleménye szerint a sértett testének negyvenöt százalékán másod- és harmadfokú égéseket szenvedett, életét csak a gyors és szakszerű orvosi ellátásnak köszönheti, de sérülései egész életén át tartó egészségromlással járnak.

A tűzben a vádlott is súlyos, testfelületének huszonhét százalékára kiterjedő égési sérüléseket szenvedett.