Nem nyugodtak az internetes csalók

Vágólapra másolva!
Kamu ingatlanos portálokat indított két férfi a neten. A cél nem az ingatlanközvetítés, hanem a hirdetési díj beszedése volt. Egyszer már vádat emeltek ellenük hatszáz ember átverése miatt, de nem álltak le. 
Vágólapra másolva!

Elcsodálkozhattak a Váci Járási Ügyészségen, ahol több, mint száz rendbeli csalás miatt most emeltek vádat két férfi ellen. Kiderült, hogy már eddig is csaltak, 2013-ban 652 embert vertek át.

Az egyik férfi 2009 és 2012 között ingatlan hirdetéssel foglalkozó internetes oldalakat hozott létre és üzemeltetett. Esze ágában sem volt azonban ingatlanokat közvetíteni. A terv az volt, hogy hirdetőket csábít az oldalakra, és pénzt kér a nem létező közvetítésért.

Először 30 napos ingyenes hirdetési lehetőséget ígért. Ezzel nem is lett volna gond, több portál is így indít. Ebben az esetben azonban a 30 nap leteltével egyből fizetős lett a szolgáltatás, ráadásul a hirdetéseket gyakorlatilag lehetetlen volt törölni.

Az, hogy meg sem fordult a férfiak fejében a tényleges ingatlanközvetítés, abból is kiderül, hogy a hirdetésekről érdeklődőknek regisztrálniuk kellet. Aki ennek ellenére mégis érdeklődött, nem jutott el a hirdetőig.

A férfi és cégeit jogtanácsosként képviselő társa a folyamatosan zaklatta a hirdetőket, hogy fizessék be a díjakat, hetente vagy gyakrabban küldtek felszólító leveleket, és azzal fenyegetőztek, hogy bíróságon hajtják be a pénzt. A hirdetőkkel 30 ezer és 360 ezer forint közötti összeget fizettettek. Az egyik per már tart, most a Váci Járási Ügyészség újabb, több mint 100 rendbeli csalással és csalási kísérlettel vádolja a két férfit – közölte a Pest Megyei Főügyészség.