Adathalászatra figyelmeztet az OTP

bejárat cégnév Duna Tower irodaház ÉPÜLET felirat FOTÓ irodaház OTP Bank pénzintézet plakát reklám TÁRGY OTP Bank Budapest, 2014. július 12.
Az OTP Bank bejárata a Duna Tower irodaházban a főváros XIII. kerületében, az Árpád híd pesti hídfőjénél, a Népfür
Budapest, 2014. július 12. Az OTP Bank bejárata a Duna Tower irodaházban a főváros XIII. kerületében, az Árpád híd pesti hídfőjénél, a Népfürdő utcában. MTVA/Bizományosi: Faludi Imre *************************** Kedves Felhasználó! Az Ön által most kiválasztott fénykép nem képezi az MTI fotókiadásának, valamint az MTVA fotóarchívumának szerves részét. A kép tartalmáért és a szövegért a fotó készítője vállalja a felelősséget.
Vágólapra másolva!
Egy, az interneten terjedő emailben ismeretlenek az OTP Bankra hivatkozva próbálnak meg személyes adatokat kicsalni az ügyfelektől - figyelmeztet a bank. Egy hónapon belül ez már másodszor fordul elő. 
Vágólapra másolva!

Ismeretlenek az OTP Bankra hivatkozva próbálnak meg személyes internetbelépéshez szükséges adatokat kicsalni az ügyfelektől - figyelmeztet immár egy hónapon belül másodszor a pénzintézet, hangsúlyozva, hogy a levél hamis, és azon keresztül egy adathalász oldalra jutnak az ügyfelek.

A bank ismét felhívja a figyelmet arra, hogy soha nem kérnek emailben ügyféladatokat, szolgáltatás megerősítést. Ha valaki mégis megadta az adatait, lépjen kapcsolatba a bankkala 06-1-3666-666 telefonszámon, vagy e-mailben. A bank jelezte azt is, hogy „a visszaélési kísérlet kapcsán megtette a szükséges biztonsági intézkedéseket és jogi lépéseket".

Többször volt fennakadás az OTP rendszerében az elmúlt hetekben Forrás: MTI/Faludi Imre

Az OTP-nek az elmúlt hetekben több problémája is akadt, november közepén például teljesen összeomlott a rendszere. Az internetes felület sem üzemelt a megszokott módon, ráadásul a bankfiókokban is csak korlátozottan lehetett a szolgáltatásokhoz hozzáférni. Alig egy héttel korábban az OTP központi honlapja, több aloldala és netbank-szolgáltatása állt le. Akkor a bank áramszünetre hivatkozott, és az Origónak azt nyilatkozták, nem volt arra utaló jel, hogy hackertámadás érte volna őket.