Rendőrségi feljelentés vár Rogán utódjára

ingatlan mutyi, Szerb utca 9, Budapest, Szentgyörgyvölgyi Péter
Fotó: Szabó Gábor / Picture by Gabriel Szabo Szerb utca 9, Budapest, Szentgyörgyvölgyi Péter - II.6
Vágólapra másolva!
Ez a természetes és normális reakció akkor, ha valaki lebukik - reagált Juhász Péter az Origónak arra, hogy Szentgyörgyvölgyi Péter, az V. kerület új polgármestere megunva az őt ért "támadásokat”, visszaadja azt az önkormányzati lakást, amihez Juhász szerint törvénysértéssel, töredékáron jutott.
Vágólapra másolva!

Visszaadja kedvezményesen vett lakását az V. kerületi polgármester. Szentgyörgyvölgyi Péter az Indexnek árulta ezt el, majd közölte, erről többet nem nyilatkozik. Azt sem lehet tudni, hogy miért cselekedett így, pontosabban úgy fogalmazott, hogy elege lett a folyamatos támadásokból.

Mint arról az Origo beszámolt, Szentgyörgyvölgyi - még nem polgármrsterként - 19 millió forintért jutott hozzá egy önkormányzati lakáshoz a Szerb utcában. A lakást előtte felújították, és óvatos becslés szerint is 40-45 millió forintot ér. Ráadásul a fideszes politikus részletfizetési kedvezményt is kapott.

Szentgyörgyvölgyi Péter választási plakátja Budapesten Foto: Pataky Zsolt - Origo

Juhász Péter - aki szintén indult a választáson polgármesterjelöltként, de alulmaradt, viszont a képviselőtestületbe bejutott -, az Origónak azt mondta: helyes, hogy a polgármester visszaadja a lakást, de szerinte le is kellene mondania a városrész vezetéséről.

A képviselő szerint a lakás visszaadásával Szentgyörgyvölgyi meg akarta őt előzni, mert hétfőn akart ismeretlen tettes ellen felejlentést tenni. Többszörös törvénysértést sejt ugyanis Szentgyörgyvölgyi lakásvásárlásánál.

Ebben a Szerb utcai házban van Szentgyörgyvölgyi Péter visszaadott lakása Forrás: Szabó Gábor

Állítása szerint nem lehetett vola Szentgyörgyvölgyi bérlő az ingatlanban, mert volt más lakása, így nem lehetett neki kiutalni. Később pedig - jövedelme nagysága miatt - nem lett volna jogosult a kedvezményes bérleti díjra sem - folytatta Juhász. A harmadik törvénysértés az említett áron aluli értékesítést.