MSZP: Kövér László ellopta a zászlónkat

Kunhalmi Ágnes, Parlament, zászló 2014.11.18.
Vágólapra másolva!
Ha ki nem is rakta az irodájába, a szocialistáknak biztosan nem adta vissza az uniós és a magyar zászlót Kövér László házelnök, amelyet tegnap vitetett ki az ülésteremből. Két ellenzéki képviselő akciót indított, hogy visszaszerezzék tulajdonukat. 
Vágólapra másolva!

Nem hagyja annyiban az uniós és a magyar zászló ügyét a szocialista frakció. A párt tagjai tegnap a parlamenti ülésnap kezdetén vitték be az ülésterembe a két lobogót, csakhogy Kövér László kivitette azokat, mert – ahogy fogalmazott – a házszabály szerint fölös zászlók nem lehetnek bent a padsorok között.

A szocialisták már aznap visszakérték a két zászlót, a házelnök azonban azt üzente nekik, ezt írásban kell kérvényezniük. Mivel az ügy mára sem oldódott meg, két képviselő, Bangóné Borbély Ildikó és Heringes Anita személyesen keresték fel Kövér Lászlót az irodájában, hogy visszakapják.

Kunhalmi Ágnes lógatta ki a Parlament ablakán az uniós zászlót. A szocialisták most visszakérnék. Fotó: Polyák Attila - Origo

Közjáték a házelnök irodája előtt

- Kövér László bűncselekményt követett el, mert ellopta a tulajdonunkat – nyilatkozta az iroda előtt Bangóné.

A képviselők nem jártak sikerrel, Kövér László tárgyalt, ezért nem volt bent, a házelnök munkatársa pedig arra kérte őket, várakozzanak az iroda előtt. A zászlót végül délután kapták vissza egy teremőrtől.

A szocialisták azt ígérik: folytatják az akciót.

- Minden egyes alkalommal ki fogjuk rakni az uniós és a magyar zászlót az ülésteremben, mert a nép is ezt akarja. Amikor a Kossuth téri tüntetésen kilógattuk a frakcióiroda ablakán, minden egyes alkalommal hatalmas üdvrivalgás fogadta az akciót. Ezt pedig Kövér Lászlónak is meg kellett hallania – nyilatkozta az Origónak Bangóné.