Alig fért a fogdába a rengeteg határsértő

Vágólapra másolva!
Több csoportban 138 határsértőt tartóztattak fel a rendőrök két nap alatt a Bács-Kiskun megyei határszakaszon - közölte a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője.
Vágólapra másolva!

Árvai Edina tájékoztatása szerint szerdán és csütörtökön a kelebiai és bácsalmási határrendészeti kirendeltség 89 koszovói, szerb, iraki, szíriai, palesztin, szerb, albán és bangladesi állampolgárral szemben indított idegenrendészeti eljárást. Őket a velük lévő harminchét gyermekkel és tizenegy fiatalkorúval együtt Kunbaja térségében, illetve az államhatár közelében igazoltatták, majd állították elő a járőrök.

Három külföldit a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság idegenrendészeti osztálya kiutasított Magyarország területéről. A többi határsértő menekültstátusz iránti kérelmet nyújtott be.
A szóvivő jelezte: rajtuk kívül ugyancsak eljárás indult csütörtökön egy nemzetközi gyorsvonaton utazó dominikai állampolgár ellen, akiről a kelebiai vasúti határátkelőhelyen kiderült: olasz igazolványában kicserélték a fényképet, ezért személyazonosságát nem tudta hitelt érdemlően igazolni.