600 milliós óvadékot csengettek ki a polgármester barátai

PRESIDENTIAL ELECTION CANDIDATE POLITICAL LEADER OPPOSITION HORIZONTAL FIRST BALLOT ELECTION RESULTS MAYOR SPEECH PRESS CONFERENCE INTERVIEW Zagreb mayor and independent presidential candidate Milan Bandic raises his hands in Zagreb on late December 27, 2
Milan Bandic
Vágólapra másolva!
Óvadék ellenében szabadlábra helyezték Milan Bandicot, Zágráb polgármesterét, akit gazdasági bűncselekmény gyanújával vett őrizetbe a rendőrség októberben 18 munkatársával együtt - hangzott el a horvát állami televízió híradójában.
Vágólapra másolva!

A polgármestert 15 millió kuna (600 millió forint) óvadék ellenében helyezte szabadlábra a zágrábi megyei bíróság. A Horvátországban eddig kiszabott legmagasabb óvadékról van szó, amelyet a polgármester barátai ajánlottak fel ingatlanok formájában - hangzott el a híradóban.

Zdenko Posavec bíró megtiltotta a gyanúsítottnak, hogy szabadulása után érintkezzen a tanúkkal, és eltiltották hivatalától is, amely Bandic esetében a polgármesteri teendők ellátását jelenti.

Milan Bandic Forrás: AFP/Str

Az 58 éves Bandicot az elmúlt évtizedben több alkalommal is összefüggésbe hozta a sajtó korrupciós ügyekkel, de mindeddig nem vonták felelősségre. A politikus három év megszakítással 2000 óta vezeti a horvát fővárost, ahol mintegy 800 ezer ember él.