Liberálisok: a Fidesz az RTL Klubot bünteti az emelt reklámadóval

Vágólapra másolva!
 A Magyar Liberális Párt elfogadhatatlannak és felháborítónak tartja, hogy a Fidesz a reklámadó változtatásával megint meg akarja büntetni az RTL Klubot. 
Vágólapra másolva!

Fodor Gábor a Magyar Liberális Párt elnöke arra reagált, hogy Pankucsi Zoltán, a Nemzetgazdasági Minisztérium adózásért és számvitelért felelős helyettes államtitkára szerdán Budapesten, az Országgyűlés törvényalkotási bizottságának ülésén bejelentette, hogy a kormány 40-ről 50 százalékra javasolja emelni a reklámadó legmagasabb kulcsát.

Fodor Gábor azt mondta, hogy a Fidesz folyamatosan olyan lépéseket tesz a sajtószabadság ellen, amelyek egy demokráciában "a legsúlyosabb ügyek közé tartoznak". A legmagasabb kulcs ötven százalékosra emelését nyilvánvalóan az RTL Klubra szabták, még ha ez nincs is kimondva a törvényjavaslatban.

Elfogadhatatlan, hogy aki kritizálja a kormányt, az arra számíthat, hogy adót kap a nyakába. Ez a demokrácia elleni nyílt és folytatólagos támadás - jelentette ki. A pártelnök felszólította a Fideszt, hogy vonják vissza az indítványt.