Megkezdi munkáját a Lázár vezette kommunikációs hivatal

Lázár János
Lázár János miniszterjelölti meghallgatásai a mezőgazdasági, majd a nemzetbiztonsági bizottság előtt. A két meghallgatás között újságíró az Origo eltávolított főszerkesztőjéről, és Lázár titokzatos külföldi útjáról kérdezték. Újságíró: Vorák Anita
Vágólapra másolva!
Megkezdi működését a Nemzeti Kommunikációs Hivatal október 10-étől. A cél a kommunikációs kiadások ésszerűsítése és hatékonyabb felügyelete. 
Vágólapra másolva!

A hivatal elsődleges feladata, hogy „összehangolja és ellenőrizze a kormányzat reklámokkal és PR-kommunikációval kapcsolatos közbeszerzéseit egységes és szabályozott célkitűzések alapján”. A hivatalt Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter irányítja - tájékoztatta szerkesztőségünket a Kormányzati Információs Központ.

Lázár János irányítja a Nemzeti Kommunikációs Hivatalt Fotó: Tuba Zoltán - Origo

A hivatal felügyelete alá tartoznak a minisztériumok, a központi államigazgatási szervek és az irányításuk alá tartozó országos, területi és helyi illetékességű költségvetési szervek, továbbá azon állami tulajdonú gazdálkodó szervezetek, amelyek fölött az állam közvetlenül vagy közvetetten meghatározó befolyást képes gyakorolni.