A polgármestert is hasba rúgták a pusztaradványi mulatságon

Vágólapra másolva!
Botrányba fulladt a szombati Szent Mihály napi mulatság Pusztaradványon. Tömegverekedésről, cigányozásról, ittas és hasba rúgott polgármesterről szólnak a hírek. Ez lehet az önkormányzati választási kampány eddigi legforróbb rendezvénye. 
Vágólapra másolva!

A Szent Mihály napi mulatságon tört ki tömegverekedés szombaton Pusztaradványban. Még Tomkó Sándor polgármester is nyolc napon belüli sérüléseket szenvedett. A rendőrség csoportos garázdaság ügyében nyomoz.

Az ügyről beszámoló Boon.hu az események két verzióját ismerteti: az egyik szerint a polgármester lánya a mulatság során egyszer csak felment a színpadra, és közölte:

A településen sok roma él, akik élénk méltatlankodással fogadták a szavait, ez meg is adta az alaphangulatot.

Nyakon fogta

A verekedést azonban állítóag az robbantotta ki, hogy az egyik cigány kisebbségi képviselő feleségével és gyerekével együtt érkezett a fogadásra, de nem engedték be a terembe. Ekkor a nyakánál fogva a földre vitte az egyik ajtónállót. Ekkor szabadultak el az indulatok, ki kellett hívni a rendőröket is. A lapnak egy szemtanú olvasója arról számolt be, hogy a felfordulásban még a polgármester is élénken cigányozott. Ezt, lánya sértő megjegyzésével együtt tagadja Tomkó Sándor.

Tomkó Sándor verziója szerint másként történtek a dolgok: fogadást adtak a képviselőknek, gulyáslevessel, malacpörkölttel, és elismerte ittak is,

Szerinte addig nem volt gond, amíg a meg nem jelent az egyik kisebbségi képviselő a gyerekével, akinek „taknya-nyála egybefolyt”.

Mire kilépett, már állt a bál

Szólt neki, hogy ez nem illik, majd kilépett a teremből, ahol már állt a bál – mesélte a lapnak a polgármester. Rátámadtak és lányára is, a vejét egy sörösüveggel vágták fejbe. A nyakából pedig kiszakították az aranyláncát, ami eltűnt. A polgármester egyik politikai ellenfelét sejti a verekedés mögött, aki szerinte felbérelt egy családot, hogy balhét keltsen.

A polgármester ellen folyamatban van egy nyomozás, mert állítólag a postaládára lövöldözött a saját udvarán - olvasható a Boon.hu-n.