Konyhasó okozott riadalmat a budapesti reptéren

Vágólapra másolva!
Fehér port találtak a fővárosi Liszt Ferenc repülőtéren, az éppen Amszterdamba induló KLM járaton. A reptér teljes biztonsági stábját riasztották, de kiderült, hogy csak egy kis konyhasó szóródott ki az egyik utas poggyászából. 
Vágólapra másolva!

A helyszínen tartózkodó kollégánk jelentette, hogy valami nincs rendben az amszterdami járattal. Rövid levelében tűzoltókról, sárga ruhás fickókról és egy rejtélyes sárga dobozról is említést tett.

A fővárosi tűzoltók is elindultak

Első körben Kisdi Márk Mátét kerestük. A Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője megerősítette, hogy riasztották a tűzoltókat a reptérre, de azok félúton visszafordultak, mert lefújták a risztást.

Midig történnek furcsaságok

Ezután már a Budapest Airporthoz fordultunk. Hardy Mihály szóvivő elmondta: semmi különös nem történt, csupán az egyik utas csomagjából szóródott ki némi konyhasó, ez okozott kisebb felfordulást. Ugyanis minden esetben, amikor ismeretlen eredetű port találnak, riasztani kell a repülőtéren dolgozó biztonsági és katasztrófavédelmi szakembereket. Így történt most is. Megtekintette a konyhasót a repülőtéri tűzoltóság, a vegyvédelmi stáb és a tűzszerészek is.

Már történt ilyen, nem is egyszer – mondta Hardy Mihály. Ha például valakinek a bőröndjéből kifolyik egy kis üdítő vagy bor, és azt nem azonosítják egyből, akkor „teljes riasztást” kell elrendelni. Ilyen szinte minden nap előfordul – tette hozzá.

A KLM gépe rövidesen indul Amszterdam felé.