Vágólapra másolva!
Vezető beosztású hivatalos személy által elkövetett vesztegetéssel gyanúsította meg a Központi Nyomozó Főügyészség Hiszékeny Dezsőt. Hétfőn ki is hallgatták. A szocialista országgyűlési képviselő nem tett vallomást, és panasszal élt a gyanúsítás ellen.  
Vágólapra másolva!

Egy vállalkozó megtudta, hogy a főváros XIII. kerületében van egy üzlethelyiség, amelyet az önkormányzat addig nem hirdetett meg bérlésre, azonban őt érdekelte a bérleti jog.

Ez még 2013 januárjában történt. Akkor Hiszékeny Dezső a kerület alpolgármestere volt, és ő felelt az üzlethelyiségek és lakások kezelésért. A gyanú szerint közvetítőn keresztül ötmillió forintot kért a vállalkozótól, aki cserébe használhatta volna a helyiséget. A pénzt végül nem adták át.

Polt Péter legfőbb ügyész júliusban indítványozta Hiszékeny Dezső mentelmi jogának felfüggesztését vesztegetés és más bűncselekmények gyanúja miatt. A kihallgatásra a mentelmi jog felfüggesztése után kerülhetett sor.

Hiszékeny Dezső nem tett vallomást, és a gyanúsítás ellen panaszt jelentett be. Szabadlábon védekezik – közölte a Központi Nyomozó Főügyészség.