Vágólapra másolva!
Bár az országos elnökség nem rajongott Bokros Lajosért, a budapesti szocialisták beálltak mögé, és ez számít.
Vágólapra másolva!

A budapesti MSZP beállt Bokros Lajos mögé, és a párt fővárosi párttanácsának többségi döntését ismertetve Kunhalmi Ágnes budapesti elnök Bokros Lajos támogatására szólította fel azokat a szocialista szavazókat, akik Tarlós István főpolgármester leváltásában érdekeltek.

Kunhalmi Ágnes budapesti elnök "a kialakult helyzet" miatt kérte Bokros támogatását a szavazóiktól Fotó: Szabó Gábor

A budapesti párttanács alig néhány órával az után hozott állásfoglalást a MoMa főpolgármester-jelöltje, Bokros Lajos volt pénzügyminiszter támogatásáról, hogy a párt országos elnöksége – ugyancsak többségi döntéssel – úgy határozott: a párt nem állhat be Bokros Lajos mögé, és nem támogathatja a magát jobboldali konzervatívként meghatározó egykori pénzügyminisztert a főpolgármester-jelölti versenyben.

Az egymásnak ellentmondó állásfoglalás mindenképpen újdonság, de a párthierarchia szerint önkormányzati választási ügyekben a budapesti párttanács döntése "felülírja" akár még az országos elnökség véleményét is. Más kérdés, hogy a szocialista párt szavazóit, akik a pártalapszabályban kevésbé tájékozottak, nem zavarja-e össze, hogy a párt két vezető testülete egymásnak ellentmondó irányt szabott.