Zámbó Jimmy rendkívüli kitüntetést kapott

Zámbó Jimmy
Vágólapra másolva!
A csepeli önkormányzat képviselő-testülete posztumusz díszpolgári címmel tüntette ki Zámbó Jimmyt. A kitüntetést szombaton este, a Jimmy emlékére megtartott gálaesten vette át a művész édesanyja Borbély Lénárd alpolgármestertől.
Vágólapra másolva!

Zámbó Jimmy a '90-es évek legsikeresebb magyar előadója – és egyben a leghíresebb csepeli volt. 1958. január 20-án született a VII. kerületben, de Csepelt választotta otthonául. Jószívűsége legendás volt, és ettől Csepel is gazdagabb lett.

A „Király" jószívűsége legendás volt. Több jótékonysági koncertet adott, a Delhusa Gjonnal készített lemezből befolyt összeget a tiszai árvízkárosultak megsegítésére ajánlotta fel. A csepeli görög katolikus templom talán fel sem épülhetett volna a segítsége, adakozása nélkül. Az a templom, ahol tragikus halála után a búcsúztatása volt. Szeretett otthona most egy keveset visszaad a Királynak abból, amit ő adott: a posztumusz díszpolgári címet a Csepeli Munkásotthonban nyújtotta át Jimmy édesanyjának Borbély Lénárd alpolgármester – értesült a Csepel.info.